Hyppää sisältöön
Media

Millainen on sinun arkesi maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen? Tutustu Omamaakunta.fi-sivustoon

Ministry of Agriculture and ForestryMinistry of Economic Affairs and EmploymentMinistry of Education and CultureMinistry of FinanceMinistry of JusticeMinistry of Social Affairs and HealthMinistry of Transport and CommunicationsMinistry of the EnvironmentMinistry of the Interior
Julkaisuajankohta 8.3.2018 13.45
Tiedote
Millainen on sinun arkesi uudistuksen jälkeen?

Uusi, kaikille maakuntien asukkaille suunnattu Omamaakunta.fi-sivusto on avattu 8. maaliskuuta. Sivusto kertoo maakunta- ja sote-uudistuksesta arjen kautta.

Maakunta- ja sote-uudistuksen viestintä on tähän asti suunnattu vahvasti valmistelijoille ja asiantuntijoille. Painopiste viestinnässä muuttuu nyt, kun asukkaille suunnattu Maakunta tutuksi -viestintäkampanja käynnistyy. Asukkaille suunnattua viestintää toteutetaan tästä eteenpäin.

Omamaakunta.fi-sivusto on osa tätä kampanjaa. Sivusto tarjoaa kattavaa ja ajankohtaista tietoa maakunta- ja sote-uudistuksesta kohderyhmälähtöisellä tavalla, esimerkiksi opiskelijan, perheellisen tai ikääntyvän näkökulmasta. Maakuntien erilaiset tehtävät, kuten kasvupalvelut, pelastustoimi, sosiaali- ja terveyspalvelut tai maaseudun kehittäminen, tuodaan ihmistä lähelle arjen esimerkkien avulla.

Sivusto on kolmikielinen – suomi, ruotsi ja englanti – ja sivustolle on tarkoitus lisätä lähiaikoina vielä viittoma- ja saamenkielisiä sisältöjä. Sivustoja päivitetään aktiivisesti maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvillä asiakokonaisuuksilla.

”Sisällöt on laadittu yhteistyössä eri hallinnonalojen välillä ja työskentely yhtenäisen valtioneuvoston periaatteiden mukaisesti on toiminut hyvin”, toteaa Thomas Sund, joka koordinoi maakunta- ja sote-uudistuksen valtakunnallista viestintää.”

Tutustu sivustoon osoitteessa www.omamaakunta.fi.

Lisätietoja:

Päivi Nerg, maakunta- ja sote-uudistuksen projektinjohtaja, puh. 0295 530 149, [email protected] 
Thomas Sund, maakunta- ja sote-uudistuksen valtakunnallisen viestinnän koordinointi, puh. 0295 530 516, [email protected]

Governance Policy alueuudistus-arkisto
Sivun alkuun