Tapahtumat ja toimenpiteet

Puhutaan yhdessä Suomi paremmaksi! Kuuntele. Pohdi. Keskustele. Suomi 100 -keskustelusarjan teemoina ovat yrittäjyys, kasvu ja edistys sekä nuorten osallisuus.

Viestintäkampanja

Viestintäkampanjassa tuotetaan blogisarja ja pamfletti demokratian tilasta, tulevaisuuden haasteista ja ratkaisuista. Blogikirjoitukset julkaistaan syksyllä 2017 oikeusministeriön Suomi100-blogissa. Pamfletti julkaistaan marraskuussa 2017 vuorovaikutteisen kyselytunnin yhteydessä. Syksyn aikana toteutetaan myös some-kampanja nuorille.

Tutustu Suomi 100 -blogiin

Paikalliset demokratiatapahtumat

Paikallisia demokratiatapahtumia järjestetään syksyn 2017 aikana viidellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tapahtumien ytimenä toimii dialoginen keskustelu päättäjien ja kansalaisten sekä muiden toimijoiden kesken. Keskusteluteemat vaihtelevat paikkakunnittain. Tapahtumien ajankohdat, teemat ja ohjelmat julkaistaan tällä sivulla syyskuussa.

Tulevaisuuden kyselytunti

Tulevaisuuden kyselytunti järjestetään eduskunnassa marraskuussa 2017. Kansanedustajien sijaan kansalaiset ja kansalaisjärjestöt pääsevät esittämään kysymyksiä hallitukselle ja keskustelemaan ministereiden kanssa. Kyselytuntia voi seurata myös verkkolähetyksen kautta.

Lue lisää Tulevaisuuden kyselytunnin tapahtumasivulta

Rakentavan keskustelun konsepti

Hankkeen tapahtumat toimivat testialustana rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun käymiseen ja tasavertaiseen kohtaamiseen kansalaisten ja päättäjien välillä. Sitra ja sen Erätauko-kehittäjäryhmä luovat kokeilujen pohjalta malleja dialogisten keskusteluiden käytännön toteutustavoiksi.

Tutustu Sitran Erätauko-hankkeeseen

Millaisia eväitä Pohjanmaa voi tarjota yrittäjyyden edistämiseksi?

Seminaari yrittäjien ja päättäjien vuoropuhelun parantamisesta

 Elinvoimainen Pohjanmaa 100-vuotiaassa Suomessa - verkkolähetys Pietarsaaresta 23.10.2017  klo 13.15 

 

youtube

?wmode=transparent" frameborder="0" allowfullscreen>