Hoppa till innehåll
Media

Nya lagmän till Päijänne-Tavastlands och Kymmenedalens tingsrätter

justitieministeriet
Utgivningsdatum 18.10.2012 10.00
Pressmeddelande -

Regeringen har idag gjort en framställning om att hovrättslagman Tuomas Nurmi utnämns till tjänsten som lagman vid Päijänne-Tavastlands tingsrätt och hovrättsrådet Satu Salmi utnämns till tjänsten som lagman vid Kymmenedalens tingsrätt från och med den 1 november 2012. Republikens president har för avsikt att besluta om utnämningarna på fredagen den 19 oktober 2012.

Tuomas Nurmi är hovrättslagman vid Helsingfors hovrätt. Han har tidigare tjänstgjort som hovrättsråd och föredragande vid hovrätt. Därtill har han verkat som tingsdomare och lagman för viss tid samt som avdelningschef vid tingsrätt och som häradshövding vid domsaga. Nurmi har skött ombudsmannens uppgifter vid länsskatteverket samt arbetat som lagstiftningssekreterare och forskare vid justitieministeriet. Nurmi har skött utbildningsuppgifter och deltagit som medlem i arbetsgrupper tillsatta av justitieministeriet. Han har haft förtroendeuppdrag i domarorganisationer. Nurmi har också deltagit i nordiskt tjänstemannautbyte och har avlagt specialyrkesexamen i ledarskap. Tjänsten ledigförklarades på grund av att lagman Juha-Matti Murto gick i pension. Tjänsten söktes av fem personer. Päijänne-Tavastlands tingsrätt har kanslier i Lahtis och Heinola.

Satu Salmi är hovrättsråd vid Kouvola hovrätt. Hon har även tjänstgjort som tingsdomare och häradshövding samt som fiskal och hovrättslagman vid hovrätt. Därtill har Salmi varit ombudsman vid länsskatteverket. Hon har haft förtroendeuppgifter i juristorganisationer samt avlagt specialyrkesexamen i ledarskap. Tjänsten ledigförklarades på grund av att lagman Martti Kurri går i pension. Tjänsten söktes av åtta personer. Kymmenedalens tingsrätt har kanslier i Kouvola och Kotka.

Ytterligare upplysningar:
biträdande avdelningschef Heikki Liljeroos, tfn 02951 50428, e-post fö[email protected]

Anna-Maja Henriksson
Tillbaka till toppen