Tapahtumat ja toimenpiteet

Puhutaan yhdessä Suomi paremmaksi! Kuuntele. Pohdi. Keskustele. Suomi 100 -keskustelusarjan teemoina ovat yrittäjyys, kasvu ja edistys sekä nuorten osallisuus.

Viestintäkampanja

Viestintäkampanjassa tuotetaan blogisarja ja pamfletti demokratian tilasta, tulevaisuuden haasteista ja ratkaisuista. Blogikirjoitukset julkaistaan syksyllä 2017 oikeusministeriön Suomi100-blogissa. Pamfletti julkaistaan marraskuussa 2017 vuorovaikutteisen kyselytunnin yhteydessä. Syksyn aikana toteutetaan myös some-kampanja nuorille.

Tutustu Suomi 100 -blogiin

Paikalliset demokratiatapahtumat

Paikallisia demokratiatapahtumia järjestetään syksyn 2017 aikana viidellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tapahtumien ytimenä toimii dialoginen keskustelu päättäjien ja kansalaisten sekä muiden toimijoiden kesken. Keskusteluteemat vaihtelevat paikkakunnittain. Tapahtumien ajankohdat, teemat ja ohjelmat julkaistaan tällä sivulla syyskuussa.

  • Pietarsaari 23.10.2017 Elinvoimainen Pohjanmaa 100-vuotiaassa Suomessa (kutsu ja ohjelma)
  • Helsinki 26.10.2017 Nuoret mukana! -demokratiatapahtuma
  • Lahti 1.11.2017 Erätauko edistyksestä 
  • Tampere 6.11.2017 Erätauko Me-talon kanssa yhteistyössä
  • Lappeenranta 9.11.2017 Erätauko Me-talon kanssa yhteistyössä
  • Helsinki 14.11.2017 Nuoret, saamen kieli ja kulttuuri tänään

Sitra ja sen Erätauko-kehittäjäryhmä luovat dialogisten keskusteluiden käytännön toteutustavan.

Tutustu Sitran Erätauko-hankkeeseen

Tulevaisuuden kyselytunti

Tulevaisuuden kyselytunti järjestetään eduskunnassa marraskuussa 2017. Kansanedustajien sijaan kansalaiset ja kansalaisjärjestöt pääsevät esittämään kysymyksiä hallitukselle ja keskustelemaan ministereiden kanssa. Kyselytuntia voi seurata myös verkkolähetyksen kautta. Tilaisuuden ajankohta ja tarkemmat teemat julkaistaan tällä sivulla syyskuun aikana.