Tapahtumat ja toimenpiteet

Viestintäkampanja

Viestintäkampanjassa tuotetaan blogisarja ja pamfletti demokratian tilasta, tulevaisuuden haasteista ja ratkaisuista. Blogikirjoitukset julkaistaan syksyllä 2017 oikeusministeriön Oikeusblogissa. Pamfletti julkaistaan marraskuussa 2017 vuorovaikutteisen kyselytunnin yhteydessä. Syksyn aikana toteutetaan myös some-kampanja nuorille.

Tutustu Oikeusblogiin

Paikalliset demokratiatapahtumat

Paikallisia demokratiatapahtumia järjestetään syksyn 2017 aikana viidellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Tapahtumien ytimenä toimii dialoginen keskustelu päättäjien ja kansalaisten sekä muiden toimijoiden kesken. Keskusteluteemat vaihtelevat paikkakunnittain. Tapahtumien ajankohdat, teemat ja ohjelmat julkaistaan tällä sivulla elo-syyskuussa. Sitra ja sen Erätauko-kehittäjäryhmä luovat dialogisten keskusteluiden käytännön toteutustavan.

Tutustu Sitran Erätauko-hankkeeseen ja hae mukaan kehittäjäryhmään

Vuorovaikutteinen kyselytunti

Vuorovaikutteinen kyselytunti järjestetään eduskunnassa marraskuussa 2017. Kansanedustajien sijaan kansalaiset ja kansalaisjärjestöt pääsevät esittämään kysymyksiä hallitukselle ja keskustelemaan ministereiden kanssa. Kyselytuntia voi seurata myös verkkolähetyksen kautta. Tilaisuuden ajankohta ja tarkemmat teemat julkaistaan tällä sivulla elo-syyskuun aikana.