Tulevaisuuden kyselytunti

Aika: maanantai 27.11.2017 klo 9.00–13.45

Paikka: Eduskunnan Pikkuparlamentin auditorio, Helsinki

Ilmoittautuminen viimeistään 20.11.2017

TAPAHTUMAN KUTSU

TAPAHTUMAN OHJELMA

Ohjeita kysymysten esittäjille

Kansalaisilla on mahdollisuus keskustella hallituksen ministereiden kanssa, kun eduskunnan Pikkuparlamentissa järjestetään Tulevaisuuden kyselytunti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Tapahtuma kuuluu oikeusministeriön ja Sitran järjestämään keskustelusarjaan, jossa kansalaiset ja päättäjät asettuvat saman pöydän ääreen keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä.

Osallistujat

Tulevaisuuden kyselytunnilla kysymyksiä hallituksen ministereille pääsevät esittämään kansalaiset ja järjestöjen edustajat. Hallituksen edustajina keskusteluun osallistuvat seuraavat ministerit:

  • opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen,
  • oikeusministeri Antti Häkkänen,
  • työministeri Jari Lindström,
  • elinkeinoministeri Mika Lintilä,
  • Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho,
  • asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen,
  • kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen.

Kuvaus ministerien toimialoista

Tulevaisuuden kyselytunti on maksuton ja kaikille avoin. Tapahtuma on suunnattu erityisesti kansalaisjärjestöjen ja muiden vaikuttajaryhmien edustajille sekä muille aktiivisille kansalaisille. Tapahtumaan mahtuu mukaan enintään 200 osallistujaa.

Teemat

Kyselytunnin keskusteluteemat ja kysymykset poimitaan eri puolella Suomea järjestettävistä paikallisista demokratiatapahtumista. Tapahtumien teemoina ovat yrittäjyys, kasvu ja edistys, nuorten osallisuus sekä saamen kielen ja kulttuurin säilyminen.

Tavoitteet

Tulevaisuuden kyselytunti toimii testialustana rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun käymiseen ja tasavertaiseen kohtaamiseen kansalaisten ja päättäjien välillä.

Osallistu verkossa

Tulevaisuuden kyselytuntia voi seurata suorana myös verkon kautta osoitteessa https://www.eduskunta.fi/fi/Sivut/live.aspx.

Lisätietoja

projektipäällikkö Liisa Männistö, puh. 0295 150231, etunimi.sukunimi@om.fi

neuvotteleva virkamies Niklas Wilhelmsson, puh. 0295 150348, etunimi.sukunimi@om.fi