Hyppää sisältöön
Media

Valtioneuvosto yhtenäistää sähköpostiosoitteensa – VNK ja OM ottavat käyttöön uuden gov.fi-päätteen 23.8.2021

oikeusministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 23.8.2021 13.17
Tiedote 476/2021

Valtioneuvosto ottaa vaiheittain käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen gov.fi. Loppuvuoden 2021 aikana kaikki ministeriöiden sähköpostiosoitteet muuttuvat gov.fi-päätteisiksi. Ensimmäisenä päätteen ottavat käyttöön valtioneuvoston kanslia ja oikeusministeriö.

Valtioneuvoston kanslian ja oikeusministeriön henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat 23.8.2021 alkaen pääsääntöisesti muotoa [email protected] Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat perille vielä kahden vuoden ajan.

Ministeriöiden yleiset sähköpostiosoitteet muuttuvat myöhemmin vuoden 2021 aikana. Tämä koskee esimerkiksi kirjaamoiden osoitteita. Muutos ei vaikuta ministeriöiden verkkosivujen osoitteisiin, jotka säilyvät ennallaan.

Gov.fi käyttöön kaikissa ministeriöissä loppuvuoden aikana

Myös muut ministeriöt ottavat käyttöön gov.fi-päätteen vuoden 2021 aikana. Liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, puolustusministeriö ja ympäristöministeriö ottavat gov.fi-sähköpostipäätteen käyttöön 6.9.2021 alkaen. Sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö ottavat päätteen käyttöön 20.9.2021 alkaen ja ulkoasiainhallinto marraskuussa. Aikatauluihin voi tulla muutoksia.

Korkeampaa turvallisuutta vaativissa tehtävissä työskentelevien sähköpostiosoitteiden päätteeksi tulee @govsec.fi. 4.10.2021 alkaen sisäministeriössä koko henkilöstön sähköpostiosoitteet muuttuvat muotoon [email protected]

– Yhteisellä sähköpostiosoitteella halutaan lisätä valtioneuvoston yhtenäisyyttä ja helpottaa kansalaisten mahdollisuutta ottaa yhteyttä valtioneuvoston viranhaltijoihin. Muutos tehdään osana normaalia sähköpostijärjestelmän ajantasaistamista, kertoo valtioneuvoston kanslian osastopäällikkö Janne Kerkelä.

Uudistuksen yhteydessä parannetaan myös koko valtioneuvoston sähköpostiliikenteen tietoturvallisuutta ja kykyä havaita mahdollisia tietoturvapoikkeamia.

Gov.fi-pääte on helposti tunnistettava, ja sama malli on käytössä muissa maissa. Yhtenäinen osoitteisto helpottaa yhteydenottoja valtioneuvostoon. Se sujuvoittaa myös henkilöstön liikkuvuutta eri ministeriöiden välillä.

Lisätietoja: osastopäällikkö Janne Kerkelä, p. 0295 160 381, [email protected], valtioneuvoston kanslia, valtioneuvoston hallintoyksikkö

Sivun alkuun