Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Henriksson: autamme yrityksiä välttämään konkurssin

justitieministeriet
Julkaisuajankohta 28.3.2020 8.54
Tiedote

Oikeusministeriö on ryhtynyt valmistelemaan hallituksen esitystä, jolla rajoitetaan velkojan oikeutta hakea yritys konkurssiin. Näin autetaan yrityksiä selviämään koronavirustilanteen aiheuttamista talousvaikeuksista.

Konkurssin edellytyksenä on maksukyvyttömyys. Konkurssilaissa yritys oletetaan maksukyvyttömäksi, jos se ei ole maksanut velkaansa viikon päästä siitä, kun se on saanut maksukehotuksen. Lakimuutoksella tämä olettama tilapäisesti poistetaan. Maksukyvyttömyyden pitää olla pidempikestoista, jotta velkoja voi konkurssihakemuksen tehdä.

Muutoksen odotetaan vaikuttavan myös perintäyhtiöiden toimintaan ja rajoittavan konkurssiuhan käyttämistä perinnässä. Näin varmistetaan, että velkojat eivät käytä konkurssiuhkaista maksukehotusta, kun ne perivät saatavia yrityksiltä, jotka ovat joutuneet koronaepidemian vuoksi vaikeuksiin.

- Koronaepidemia ei ole pysyvä olotila. Se menee kyllä ohi. Epidemiasta johtuva maksukyvyttömyyskään ei ole pysyvää. Viikon maksusäännöstä luopumisella haluamme helpottaa yritysten ahdinkoa, jotta ne pärjäävät tämän vaikean ajan yli, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painottaa. 

Lisätietoja:

erityisavustaja Niklas Mannfolk, puh. 050 306 3990, [email protected]

osastopäällikkö Antti Leinonen, puh. 050 363 3945, [email protected]

Sivun alkuun