Äänestä suosikkiasi Demokratiapalkinnon saajaksi

Oikeusministeriö 11.9.2014 7.33
Tiedote -

Yleisö saa valita äänestämällä yhden tämänvuotisen Demokratiapalkinnon saajista. Palkinto jaetaan tänä vuonna lähidemokratiaa edistäville hankkeille, ryhmille tai innovaatioille. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa, ja se jaetaan neljän palkittavan kesken. Yleisöäänestys internetissä alkaa tänään 11. syyskuuta ja päättyy 1. lokakuuta.

Loput kolme palkinnon saajaa valitsee raati, jonka jäseniä ovat yleisurheilija Nooralotta Neziri, Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sekä media- ja elokuvatyöläinen Suvi West.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli 60, joista 23 valikoitui jatkoon. Mukana oli monenlaisia sekä vertaistukea tarjoavia että vaikuttamaan pyrkiviä lähidemokratian muotoja. Kylä- ja alueyhdistysten lisäksi palkintoa ehdotettiin muun muassa kaupunkien ja kuntien uusille osallistamiskeinoille. Myös uudenlaista tiedottamista nostettiin esiin.

Demokratiapalkinto jaetaan demokratiapäivänä 14. lokakuuta Kuntatalolla Helsingissä. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi, ja sen koordinoinnista vastaa oikeusministeriö. Tänä vuonna yhteistyökumppaneita ovat valtiovarainministeriö, Raha-automaattiyhdistys, Suomen Kuntaliitto, Suomen Setlementtiliitto ja Ylen Aamu-tv.

Demokratiapalkinnon suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Maria Wakeham-Hartonen, puh. 02951 50416
erikoissuunnittelija Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348
sähköposti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson