Hyppää sisältöön
Media

Rikosrekisteritietojen vaihtoa tehostetaan EU:ssa

30.6.2022 13.51
OM
Eurooppalaista rikosrekisteritietojärjestelmää tehostetaan EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisten osalta. Hallitus esittää kansalliseen lainsäädäntöön muutoksia, joita EU:n rikosrekisteritietojärjestelmää (ECRIS) koskeva EU-asetus edellyttää.

Ministerityöryhmä keskusteli Ukrainasta paenneiden oikeudesta kotikuntaan

30.6.2022 11.15
OM SM
Oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmä tutustui poikkihallinnolliseen selvitykseen, joka kuvaa tilapäistä suojelua saavien edellytyksiä saada Suomessa kotikunta ja sen mukaiset palvelut. Ministerityöryhmän puheenjohtaja on oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Demokratiapoliittinen periaatepäätös lausuntokierrokselle

29.6.2022 13.29
OM
Oikeusministeriö pyytää lausuntoja valtioneuvoston periaatepäätöksestä, jolla linjataan suomalaisen demokratiapolitiikan tavoitteista 2020-luvulla. Demokratiapolitiikalla pyritään edistämään sitä, että ihmisten poliittiset ja kansalaisoikeudet toteutuvat Suomessa yhdenvertaisesti eikä ketään jätetä yhteiskunnan ulkopuolelle. Tavoitteena on, että Suomi kuuluu jatkossakin maailman demokraattisimpien maiden joukkoon.

Ehdotus lausunnolla: Vaali- ja puoluerahoituksen läpinäkyvyyttä halutaan parantaa

27.6.2022 13.45
OM
Oikeusministeriö pyytää lausuntoja hallituksen esitysluonnoksesta, jonka tarkoituksena on lisätä vaali- ja puoluerahoituksen läpinäkyvyyttä.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Sivun alkuun