Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Henriksson: EU on sitoutunut tukemaan Ukrainaa sotarikosten selvittämisessä

27.1.2023 17.52
OM
Ukrainan on saatava kaikki mahdollinen apu Venäjän sotarikosten selvittämiseen. EU:n jäsenvaltiot ovat tässä Ukrainan tukena, ja EU:n käytössä olevia mekanismeja tulee hyödyntää täysimääräisesti, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi tänään Ruotsin EU-puheenjohtajakauden epävirallisessa oikeusministerikokouksessa Tukholmassa.

Oikeusministeri Henriksson oikeus- ja sisäasioiden epäviralliseen ministerikokoukseen Tukholmaan

26.1.2023 15.23
OM
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson matkustaa Tukholmaan Ruotsin EU-puheenjohtajakauden epäviralliseen oikeusministerikokoukseen. Perjantaina kokoontuvat ministerit keskustelevat muun muassa Ukrainassa tehtyjen sotarikosten syytetoimista.

Seksuaalirikoslaki muuttui – viestintäkampanja ohjaa tietopaketin ääreen

23.1.2023 11.05
OM
Rikoslain seksuaalirikossäännökset muuttuivat merkittävästi vuodenvaihteessa. Lakiuudistus vahvistaa jokaisen seksuaalista itsemääräämisoikeutta ja henkilökohtaisen koskemattomuuden suojaa. Oikeusministeriö viestii lainmuutoksesta laajalla kampanjalla, joka näkyy ulkomainoksissa ympäri maata ja useissa verkkopalveluissa.

Pk-yritysten riitojen ratkaisu sovittelemalla säästäisi myös tuomioistuinten resursseja

20.1.2023 10.30
OM
Tiedon puute, kustannukset ja virallisen sovittelijajärjestelmän puuttuminen ovat syitä, miksi sovittelu ei ole yleistynyt pienten ja keskisuurten yritysten riitojen ratkaisemisessa. Näin arvio selvitysmies tänään julkaistussa oikeusministeriön selvityksessä. Selvitys on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa, jossa on asetettu tavoitteeksi sovittelun käytön vahvistaminen oikeudenkäyntien määrän vähentämiseksi.

Työryhmä ehdottaa julkisyhteisön korvausvastuun uudistamista

19.1.2023 15.13
OM
Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa muutoksia julkisyhteisön vahingonkorvausvastuuta koskevaan lainsäädäntöön. Työryhmän tehtävänä oli selvittää, miten tulisi uudistaa valtion ja muun julkisyhteisön sekä julkista valtaa käyttävän muun tahon velvollisuus korvata toiminnassaan aiheutunut vahinko. Työ on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Sivun alkuun