Hyppää sisältöön
Media
Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.
Sivut, joissa tagi demokratia .

Konferenssi: Sidosryhmien osallistuminen lainvalmisteluun edistää demokratiaa ja parantaa sääntelyä

20.9.2023 11.23
OM
Osallistava ja avoin lainvalmistelu vahvistaa luottamusta demokraattista päätöksentekoa kohtaan. Se myös auttaa varmistamaan, että sääntelyllä saavutetaan sille asetetut yhteiskunnalliset tavoitteet. Erilaiset tavat kehittää sidosryhmien osallistumista lainvalmisteluun ovat teemana OECD:n 14. sääntelypolitiikkaan keskittyvässä konferenssissa, joka järjestetään Helsingissä 19.–20. syyskuuta.

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta tiedottaa
Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan puheenjohtajaksi Taina Susiluoto

12.9.2023 9.05
OM
Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan KANE:n puheenjohtajaksi on nimetty Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto. Susiluoto aloittaa tehtävässä, kun neuvottelukunnan edellinen puheenjohtaja, Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula siirtyy eläkkeelle.

Oikeusministeriö on muuttamassa kuntalaisaloitepalvelua

8.8.2023 16.18
OM
Oikeusministeriö selvittää mahdollisuutta muuttaa kuntalaisaloitepalveluaan. Muutoksen jälkeen kunkin aloitteen yhteydessä ilmoitettaisiin ainoastaan kannattajien lukumäärä, ei nimitietoja.

Raportti kokoaa yhteen demokratiaohjelman tuloksia

2.5.2023 9.13
OM
Kansallisen demokratiaohjelman 2025 tulokset korostavat, että demokratian tilasta ja kehityssuunnista on tärkeä saada ajantasaista tietoa päätöksenteon tueksi. Ohjelmassa tunnistettujen indikaattoreiden avulla voidaan jatkossa kehittää demokratiapolitiikkaa entistä tietoperusteisemmin ja pitkäjänteisemmin. Tänään julkistetussa seurantaraportissa tarkastellaan ohjelmassa asetettujen tavoitteiden toteutumista ja ohjelman toimenpiteiden vaikutuksia suomalaisen demokratian tilaan ja demokratiakehitykseen.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Sivun alkuun