Hyppää sisältöön
Media
Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.
Sivut, joissa tagi demokratia .

Demokratiapoliittinen periaatepäätös lausuntokierrokselle

29.6.2022 13.29
OM
Oikeusministeriö pyytää lausuntoja valtioneuvoston periaatepäätöksestä, jolla linjataan suomalaisen demokratiapolitiikan tavoitteista 2020-luvulla. Demokratiapolitiikalla pyritään edistämään sitä, että ihmisten poliittiset ja kansalaisoikeudet toteutuvat Suomessa yhdenvertaisesti eikä ketään jätetä yhteiskunnan ulkopuolelle. Tavoitteena on, että Suomi kuuluu jatkossakin maailman demokraattisimpien maiden joukkoon.

Avoimuusrekisteri lisäämään lobbauksen läpinäkyvyyttä

16.6.2022 13.41
OM
Hallitus esittää avoimuusrekisterilain säätämistä. Laki velvoittaisi yrityksiä, yhdistyksiä ja säätiöitä ilmoittamaan eduskuntaan ja ministeriöihin kohdistamastaan lobbauksesta. Avoimuusrekisterin tavoitteena on valmisteluun ja päätöksentekoon kohdistuvan vaikuttamisen läpinäkyvyyden parantaminen ja sitä kautta kansalaisten luottamuksen vahvistaminen.

Raportti: Maahanmuuttaneiden ja monikielisten suomalaisten demokratiavaje on korjattava

15.6.2022 12.01
OM
Maahanmuuttaneiden ja monikielisten suomalaisten ääni ei kuulu päätöksenteossa eikä yhteiskunnallisessa keskustelussa. Etnisten suhteiden neuvottelukunnan (ETNO) tänään julkaisema raportti kertoo yhteiskunnallisen vaikuttamisen esteistä sekä esittelee ratkaisuja niiden purkamiseksi.

Digiraadin kautta lasten ja nuorten ääni kuuluviin päätöksenteossa

11.4.2022 11.50
OKM OM STM
Oikeusministeriön uusi verkkopalvelu Digiraati tarjoaa luotettavan ja turvallisen alustan lasten ja nuorten kuulemiseen ajankohtaisista aiheista sekä vuoropuheluun lasten, nuorten ja päättäjien välillä.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Sivun alkuun