Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media
Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.
Sivut, joissa tagi oikeusvaltio .

EU:n oikeusministerikokouksessa keskustellaan koronaviruspandemian vaikutuksista oikeusalalla

8.12.2021 16.08
OM
EU:n oikeus- ja sisäasiainneuvosto kokoontuu 9. ja 10. joulukuuta Brysselissä. Oikeusministerikokouksessa keskustellaan muun muassa siitä, miten oikeusvaltioperiaatteesta on huolehdittu koronavirusepidemiasta seuranneissa poikkeusoloissa. Kokouksessa Suomea edustaa pysyvä edustaja, suurlähettiläs Markku Keinänen. Oikeusministeriöstä kokoukseen osallistuu kansliapäällikkö Pekka Timonen.

Oikeusministeri Henriksson: Luottamus on demokraattisen yhteiskunnan liima

11.11.2021 10.51
OM
Oikeusvaltio toimii hyvin silloin, kun kansalaiset voivat luottaa oikeuksiensa toteutumiseen. Luottamus on demokraattisen yhteiskunnan sisäinen liima, yhdessä pitävä voima, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti tänään oikeusvaltioseminaarissa Säätytalossa.

Ministeri Henriksson: oikeudenhoidon selonteon valmistelu käynnistyy

15.10.2021 14.07
OM
Hallitus on päättänyt käynnistää oikeudenhoidon selonteon valmistelun. Tavoitteena on tuottaa päätöksentekijöille kokonaisvaltainen ja ajantasainen tieto suomalaisen oikeudenhoidon tilasta. Oikeusministeriö valmistelee selonteon.

Oikeusministeriön ehdotus valtion talousarvioon 2022

13.8.2021 11.26
OM
Oikeusministeriön hallinnonalalle esitetään määrärahoja vuodelle 2022 kaikkiaan miljardi euroa. Tämä on 15,6 miljoonaa euroa enemmän kuin kuluvan vuoden varsinaisessa talousarviossa, kun vaalimenoja ei oteta huomioon. Lisäys suunnataan oikeushallinnon perusrahoituksen vahvistamiseen.  

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Sivun alkuun