Hyppää sisältöön
Media
Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.
Sivut, joissa tagi oikeusvaltio .

Oikeusministeriön ehdotus valtion talousarvioon 2023

5.8.2022 10.38
OM
Oikeusministeriön hallinnonalalle esitetään vuodelle 2023 määrärahoja kaikkiaan 1,09 miljardia euroa, mikä on noin 51 miljoonaa enemmän kuin kuluvan vuoden varsinaisessa talousarviossa ja noin 42 miljoonaa euroa enemmän, kun vaalimenoja ei oteta huomioon. Lisäys johtuu muun muassa panostuksista oikeudenhoidon turvaamiseen sekä virkaehtosopimuksen mukaisista palkkausten tarkistuksista.

Oikeusministeri Henriksson: Oikeusvaltion kehittämistä on jatkettava myös Suomessa

14.7.2022 16.47
OM
Suomessa oikeusvaltioperiaate toteutuu hyvin, mutta esimerkiksi korruptionvastaista työtä ja tuomioistuinten työn tukemista on edelleen jatkettava. Tämä käy ilmi Euroopan komission vuoden 2022 oikeusvaltiokertomuksesta, jossa tarkastellaan oikeusvaltioperiaatteen toteutumista EU:ssa.

Oikeusministeri Henriksson: Oikeusvaltion kehittäminen on varmistettava

11.5.2022 13.51
OM
Meillä tulee olla riittävä valmius suomalaisen oikeusvaltion kehittämiseen – mikäli tarpeen niin myös perustuslain tasolla. Arvioin, että seuraavalla hallituskaudella tulee ajankohtaiseksi harkita perustuslakiin tehtävien muutosten tarvetta, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi tänään Säätytalossa pidetyssä oikeusvaltioselvityksen julkistamistilaisuudessa.

Oikeusministeri Henriksson: Oikeusvaltion ytimessä on kansalaisten luottamus

6.5.2022 12.52
OM
Anna-Maja Henriksson
Oikeusvaltion ytimessä on kansalaisten luottamus oikeudenmukaisesti toimivaan yhteiskuntaan ja oikeusjärjestelmään. Asianajajilla on keskeinen rooli oikeudenhoidossa, oikeuksien saatavuuden varmistamisessa ja oikeusvaltioperiaatteen edistämisessä, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti tänään Asianajajapäivässä Helsingissä.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Sivun alkuun