Oikeusministeriö ottaa käyttöön gov.fi-päätteiset sähköpostiosoitteet

Oikeusministeriön sähköpostiosoitteet uudistuivat ja ovat muotoa etunimi.sukunimi@gov.fi.

Valtioneuvosto ottaa vaiheittain käyttöön yhteisen sähköpostiosoitteen gov.fi. Loppuvuoden 2021 aikana kaikkien ministeriöiden henkilökunnan sähköpostiosoitteet muuttuvat gov.fi-päätteisiksi. Ensimmäisenä gov.fi-päätteen ottavat käyttöön valtioneuvoston kanslia ja oikeusministeriö 23.8.2021 alkaen.

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat uudistuksen jälkeen pääsääntöisesti muotoa [email protected] Mikäli henkilöllä on valtionhallinnossa täysnimikaima, on osoitteessa tämän lisäksi lisätunniste kuten välikirjain.

Muutos koskee myös yhteispostilaatikoiden osoitteita. Esimerkiksi oikeusministeriön viestinnän uusi sähköpostiosoite on viestinta.om(at)gov.fi.

Oikeusministeriön kirjaamon uusi sähköpostiosoite on kirjaamo.om(at)gov.fi

Vanhoihin osoitteisiin lähetetyt viestit tulevat perille vielä kahden vuoden ajan. Muutos ei vaikuta ministeriöiden verkkosivujen osoitteisiin, jotka säilyvät ennallaan.

Huomaathan, että gov.fi-sähköpostipääte ei toimi ennen kuin kukin ministeriö on ottanut sen käyttöön. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Voit tarkistaa ajantasaiset yhteystiedot oikeusministerio.fi:stä tai valtioneuvosto.fi:stä

Käyttöönoton aikataulu

  • Valtioneuvoston kanslia ja oikeusministeriö ottavat gov.fi-päätteen käyttöön 23.8.2021 alkaen.
  • Liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, puolustusministeriö ja ympäristöministeriö ottavat gov.fi-päätteen käyttöön 6.9.2021 alkaen.
  • Sosiaali- ja terveysministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja valtiovarainministeriö ottavat gov.fi-päätteen käyttöön 20.9.2021 alkaen.
  • Sisäministeriössä sähköpostiosoitteiden pääte on govsec.fi 4.10.2021 alkaen.
  • Ulkoasiainhallinto ottaa gov.fi-päätteen käyttöön lokakuun lopussa.

Aikatauluun voi tulla muutoksia.

Usein kysytyt kysymykset valtioneuvoston sivuilla