Saamelaisasioista vastaavat Pohjoismaiden ministerit tapaavat oikeusministeri Henrikssonin johdolla Helsingissä

Oikeusministeriö 18.11.2014 12.01
Tiedote -

Saamelaisasioista vastaavat Pohjoismaiden ministerit ja saamelaiskäräjien puheenjohtajat tapaavat Helsingissä perjantaina 21. marraskuuta. Tapaamisessa jaetaan pohjoismainen saamen kielen palkinto Gollegiella.

Tapaamisessa ministerit keskustelevat ajankohtaisista aiheista muun muassa syyskuussa New Yorkissa pidetyn YK:n alkuperäiskansojen maailmankonferenssin loppuasiakirjasta ja saamelaisiin kohdistuvasta rasismista ja syrjinnästä.

Paikalla ovat oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin lisäksi Norjan paikallishallinto- ja modernisointiministeri Jan Tore Sanner ja Ruotsin kulttuuriministeriön valtiosihteeri Per Olsson sekä saamelaiskäräjien presidentit Aili Keskitalo Norjasta, Håkan Jonsson Ruotsista ja Klemetti Näkkäläjärvi Suomesta.

Joka toinen vuosi jaettava Gollegiella-palkinto myönnetään yksityishenkilöille tai yhteisöille Norjassa, Ruotsissa, Suomessa tai Venäjällä saamen kielen edistämisestä. Palkinto jaetaan nyt kuudennen kerran ja sen suuruus on 15 000 euroa.

Kielipalkinnon tavoitteena on myötävaikuttaa saamen kielen säilymiseen ja kehittämiseen. Palkinnonsaajat valitsee komitea, jossa on edustajat Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Venäjältä. Tänä vuonna komitean puheenjohtajana toimi professori Pekka Sammallahti. Palkinnon jakaa oikeusministeri Henriksson.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Camilla Busck-Nielsen, (OM), puh. 02951 50278
sähköposti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson