Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media
Sidan du söker finns tyvärr inte på ifrågavarande språk.
Innehåll med tagg demokratia .

Barns och ungas deltagande via nätet i beslutsfattande stärks

27.10.2021 11.32
JM SHM UKM
Justitieministeriet samt undervisnings- och kulturministeriet håller på att i samarbete med aktörer från det civila samhället utveckla en ny sorts plattform för digitalt deltagande samt en verksamhetsmodell till stöd för barns och ungas deltagande.

Minister Henriksson och ”Europa är vi”-turnén kommer till Vasa

13.10.2021 14.16
JM
Justitieminister Anna-Maja Henriksson bjuder in alla Vasabor och österbottningar att dela med sig av sina tankar om hur demokrati och deltagande kan stöda lycka och ett gott liv. Evenemanget i Vasa den 25 oktober ingår i Finlands ministrars ”Europa är vi”-turné.

Effekten av bottar på Twitter förblev liten inför kommunalvalet

12.10.2021 14.36
JM
Försöken att påverka vårens kommunalval genom automatiserade konton i sociala medier, så kallade bottar, var varken särskilt många eller verkningsfulla. Detta framkommer av slutrapporten från forskningsprojektet ELEBOT-2021. I detta avseende har det inte skett någon stor förändring i förhållande till riksdagsvalet 2019.

Lystring föreningar: ansök om medlemskap i delegationen för medborgarsamhällspolitik senast den 14 september!

1.9.2021 8.36
JM
Är din förening intresserad av att utveckla politiken för det civila samhället? En kompletterande utlysning om medlemskap i delegationen för medborgarsamhällspolitik (KANE) är öppen 1.9–14.9.2021.

Justitieministeriet

Justitieministeriet

Justitieministeriet upprätthåller och utvecklar rättsordningen och rättssäkerheten samt ser till demokratins strukturer och medborgarnas grundläggande fri- och rättigheter.

Förvaltningsområdet

Förvaltningsområdet

Justitieministeriets förvaltningsområde

Ministrar

Tillbaka till toppen