Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media
Sidan du söker finns tyvärr inte på ifrågavarande språk.
Det kommer att bli ett serviceavbrott på vår webbplats fredagen den 26 november kl. 22−04. Det kan förekomma störningar på några sidor under natten och lördagsmorgonen. Vi beklagar besväret.

Din vallokal i välfärdsområdesvalet avgörs enligt var du bor den 3 december

25.11.2021 13.32
JM
Vaalit. Val.
Vallokalen i välfärdsområdesvalet avgörs enligt din bostadsort. Rösträttsregistret för välfärdsområdesvalet i januari upprättas enligt uppgifterna i befolkningsdatasystemet den 3 december 2021.

Justitieminister Henriksson: Att minska våldet mot kvinnor är ett viktigt mål för regeringen

25.11.2021 10.26
JM
Endast genom långsiktiga insatser och sektorsövergripande samarbete kan vi ingripa i våldet mot kvinnor, betonade justitieminister Anna-Maja Henriksson vid ett seminarium om digitalt våld i Helsingfors i dag.

Arbetsgrupp vill möjliggöra distansmöten för bolag

23.11.2021 15.31
JM
Justitieministeriets arbetsgrupp föreslår lagändringar för att göra det lättare att ge och använda möjligheten att delta i bolagsstämmor och andelslagsstämmor på distans. Man vill också tillåta möten som hålls helt och hållet på distans utan någon fysisk mötesplats. Målet är att förbättra aktieägarnas och medlemmarnas möjligheter att delta i mötena. Arbetsgruppens betänkande är nu på remiss.

Nu tillgänglig: en broschyr om språkliga rättigheter för barn

19.11.2021 12.08
JM
Justitieministeriet har i samband med temaveckan för barnets rättigheter gett ut en broschyr om barnens språkliga rättigheter. Broschyren finns tillgänglig på båda nationalspråken; finska och svenska. I broschyren berättas bland annat om vad rätten till service på det egna språket innebär genom exempel på situationer som barn lätt känner igen.

Justitieministeriet

Justitieministeriet

Justitieministeriet upprätthåller och utvecklar rättsordningen och rättssäkerheten samt ser till demokratins strukturer och medborgarnas grundläggande fri- och rättigheter.

Förvaltningsområdet

Förvaltningsområdet

Justitieministeriets förvaltningsområde

Ministrar

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
justitieminister
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Minister för nordiskt samarbete och jämställdhet
Tillbaka till toppen