Skip to content
Media

Oikeusministeriön uusi tapahtuma juhlistaa yhdenvertaisuutta

Ministry of Justice
Julkaisuajankohta 15.9.2022 15.39
Uutinen

Oikeusministeriön Y-festivaali on ilmainen yhdenvertaista tulevaisuutta rakentava ja juhlistava kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Helsingissä 8. lokakuuta 2022.

Kaikille avoin tapahtuma nostaa esiin yhdenvertaisuuteen liittyviä teemoja taiteen, kulttuurin ja asiantuntijapuheenvuorojen kautta. Y-festivaali muodostaa kokonaisuuden Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen järjestämien Tasa-arvopäivien (6.–7. lokakuuta 2022) kanssa.

Tiivistämöllä järjestettävän tapahtuman lavalle nousee muun muassa rap-artisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Yeboyah, joka tuo Y-festivaalille ”Perhosefekti”-debyyttialbumin kiertueen. Taitelija Helmi Hagelinin installaatioteos ”Vain silloin minä olen” käsittelee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvan saamelaisen kokemusta yhteiskunnassa.

Lisäksi Y-festivaali nostaa yhdenvertaisuusteemoja puheohjelman kautta. Tapahtumassa käytävien keskustelujen teemoja ovat muun muassa työelämän moninaisuus ja kaupunkitilojen turvallisuus. Keskusteluihin osallistuu asiantuntijoita virkahenkilöistä aktivisteihin.

Tapahtuman kuraattoreina toimivat Pehmee kollektiivin Caroline Suinner ja Meriam Trabelsi. Y-festivaalin ohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan 26. syyskuuta.

Y-festivaalin järjestää oikeusministeriön Yhdenvertaisuuden tekijät -hanke, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin Perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuus -ohjelmasta (2014–2020). Tapahtuman toteuttaminen on yksi rasisminvastaisen ja hyvien väestösuhteiden toimintaohjelman toimenpiteistä.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, työ- ja elinkeinoministeriö, yhdenvertaisuusvaltuutettu, Helsingin kaupunki ja Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa ry.

Y-festivaali
Lauantaina 8. lokakuuta 2022 kello 14–20
Tiivistämö, Helsinki
https://yhdenvertaisuus.fi/festivaali

Lisätietoa:
erityisasiantuntija Mia Luhtasaari, p. 0295 150 130, [email protected]

Back to top