Skip to content
Media

Parlamentaarinen neuvottelukunta: Yleishyödyllisten yhteisöjen rahoitustaso turvattava

Ministry of Justice
Julkaisuajankohta 13.10.2023 10.08
Tiedote

Yleishyödyllisten yhteisöjen rahoituksen ja toiminnan kehittämisen parlamentaarinen neuvottelukunta vetoaa kannanotossaan valtioneuvostoon ja eduskuntaan, että valtion vuoden 2024 talousarviossa sekä jatkovuosina toteutetaan aiemmin kaikkien eduskuntaryhmien yhdessä sopimaa rahoitustasoa yleishyödyllisten yhteisöjen avustuksiin.

Valtioneuvosto asetti vuonna 2021 hankkeen, jonka tehtävänä oli laatia ehdotus siitä, miten rahapelituotoilla rahoitetut toiminnat rahoitetaan vuoden 2024 alusta alkaen, kun Veikkaus Oy:n tuotot yhteisöille lakkaavat. Hankeen linjausten pohjalta valtioneuvosto asetti parlamentaarisen neuvottelukunnan, jonka tehtävänä on muun muassa seurata yleishyödyllisille yhteisöille, kuten kansalaisjärjestöille, suunnattua vuosittaista rahoitusta ja niiden toiminnan kehittämistä. 

Parlamentaarinen neuvottelukunta toteaa kannanotossaan, että vuoden 2024 talousarvioehdotus sekä julkisen talouden suunnitelma 2024–2027 osoittavat, että parlamentaarisesti sovitusta rahoitustasosta poikettaisiin selvästi poikkeuksellisen taloudellisen tilanteen takia. Kannanotto perustuu asiasta saatuihin ennakkotietoihin.

Parlamentaarinen neuvottelukunta viittaa kannanotossaan Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan syyskuussa 2023 julkaisemaan kannanottoon, jossa korostettiin, että parlamentaarisesti päätetystä rahoituksen tasosta tulee pitää kiinni vuoteen 2026 saakka ja että järjestöjen julkinen rahoitus on jatkossakin ennakoitavaa ja pitkäjänteistä.

Lisätietoja:
kansanedustaja, parlamentaarisen neuvottelukunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen, p. 09 432 3128, [email protected]
hankkeen yhteyshenkilö, neuvotteleva virkamies Niklas Wilhelmsson, oikeusministeriö, p. 0295 150 348, [email protected] 

Back to top