Skip to content
Media

Y-festivaali 8.10.2022: Yhdenvertaisuutta taiteen keinoin

Ministry of Justice
Julkaisuajankohta 6.10.2022 11.08
Uutinen

Helsinkiin saapuu uusi kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma, kun oikeusministeriön Y-festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa 8. lokakuuta 2022.

Ilmainen tapahtuma nostaa esiin yhdenvertaisuuteen liittyviä teemoja taiteen, kulttuurin ja puheohjelman kautta. Monimuotoisessa ohjelmassa on luvassa musiikkia, paneelikeskusteluja, tanssiesityksiä, lyhytelokuvia, performansseja ja installaatioita.

Tiivistämössä järjestettävän tapahtuman lavalle nousevat muun muassa artisti ja yhteiskunnallinen vaikuttaja Yeboyah, melodista trap-musiikkia tekevä DAVI sekä Tukholmassa asuva suomalainen tanssija ja koreografi Fanni Ijäs, jonka tuore tanssiteos ”Nights don’t have names” saa Suomen ensi-iltansa Y-festivaalilla. 

Y-festivaalin puheohjelmassa keskustellaan muun muassa yhdenvertaisuuden visioista, työkulttuurista ja sosiaalisesta mediasta. Useissa puheohjelmaosuuksissa on tulkkaus suomalaiselle viittomakielelle.

Y-festivaalin järjestää oikeusministeriön Yhdenvertaisuuden tekijät -hanke, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin Perusoikeus-, tasa-arvo- ja kansalaisuus -ohjelmasta (2014–2020). 

Tutustu Y-festivaalin ohjelmaan

Y-festivaali
Lauantaina 8. lokakuuta 2022 kello 14–20
Tiivistämö, Helsinki
https://yhdenvertaisuus.fi/festivaali

Lisätietoa:
erityisasiantuntija Mia Luhtasaari, p. 0295 150 130, [email protected]

Back to top