Skip to content
Media

Ministeri Häkkänen: Naisiin kohdistuva väkivalta ja häirintä on tuomittava kaikissa muodoissaan

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 20.11.2017 19.00
Tiedote

- Kynnyksen ilmoittaa rikollisesta tai asiattomasta käytöksestä tulisi olla mahdollisimman matala. Tätä kynnystä meidän pitää pyrkiä madaltamaan tuomitsemalla kaikki naisiin kohdistuva häirintä, painotti oikeusministeri Antti Häkkänen puhuessaan EU:n vuosittaisessa suuressa perusoikeusfoorumissa Brysselissä tänään 21. marraskuuta.

EU:n komission järjestämän tapahtuman teemana tänä vuonna on naisten oikeuksien toteutuminen yhteiskunnassa. Häkkänen osallistui tilaisuuteen komission varapuheenjohtajan Frans Timmermansin kutsumana.

Ministeri Häkkänen kertoi, että yhtenä toimenpiteenä on Suomessa juuri käynnistetty selvitys pakkoavioliittojen poliisille ilmoittamisen esteistä ja viranomaisyhteistyön ja rikosprosessiketjun toimivuudesta avioliittoon pakottamista koskevissa asioissa.

- Lähisuhdeväkivalta ja seksuaalinen tai sukupuoleen perustuva väkivalta ovat rikoksia, joissa uhreilla on muita suurempi alttius lisäkärsimyksille, toistuvalle uhriksi joutumiselle, pelottelulle tai kostotoimille. Juuri siksi EU:n uhridirektiivin aikaansaaminen on ollut erittäin tärkeää, Häkkänen painotti.

Häkkäsen mukaan seksuaalinen häirintä on ilmiö, jota on kitkettävä määrätietoisesti.

- Kaikenlainen häirintä on tuomittava voimakkaasti ja häirintään puuttumiseen on kehitettävä entistä tehokkaampia keinoja niin lainsäädännön kuin erilaisten politiikkaohjelmienkin avulla.

- Sosiaalisessa mediassa viime aikoina nopeasti levinnyt #metoo-kampanja kertoo surullisella tavalla, miten monelle naiselle häirintä ja pelkoa aiheuttavat tilanteet ovat arkipäivää. Meillä on velvollisuus puuttua asiaan, Häkkänen sanoi.

Lisätietoja:

erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. +358 2951 50131

Back to top