Skip to content
Media

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjunnan työpajat käynnistyivät

Ministry of Justice
Julkaisuajankohta 28.2.2020 11.54
Uutinen
Kuva työpajasta

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelman valmistelu on hyvässä vauhdissa yhdessä sidosryhmien kanssa. Ensimmäisessä työpajassa oikeusministeriössä ideoitiin keinoja torjua kunniaan liittyvää väkivaltaa.

Työpajassa haettiin konkreettisia toimenpide-ehdotuksia, joilla voidaan lisätä sekä viranomaisten että yhteisöjen tietoisuutta kunniaan liittyvästä väkivallasta, ennalta ehkäisevää työtä ja kunniaan liittyvän väkivallan ilmituloa. Lisäksi keskusteltiin yhteisöllisen väkivallan tunnistamisesta lainsäädännössä ja rikosprosessin ongelmakohdista.

Maaliskuussa pidetään vielä kolme työpajaa. Niiden aiheena on digitaalinen väkivalta ja muut väkivallan uudet muodot, väkivallan ennaltaehkäisy ja toistuvaan väkivaltaan puuttuminen. Työpajoihin on kutsuttu viranomaisia, järjestöjä ja tutkijoita.

Työpajojen ehdotukset käsitellään naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelmaa valmistelevassa työryhmässä. Ohjelma on tarkoitus tuoda oikeusvaltion kehittämisen ja sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmän hyväksyttäväksi syksyllä 2020.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Elina Ruuskanen, puh. 0295 150 418, sähköposti: [email protected]

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelmaa valmisteleva työryhmä

Back to top