Skip to content
Media

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelman loppuseminaari 8. maaliskuuta

Ministry of Justice
Julkaisuajankohta 13.2.2023 14.33
Uutinen

Oikeusministeriö järjestää naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelman loppuseminaarin kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.2023. Ilmoittaudu mukaan seminaariin Säätytalolle tai seuraa etänä.

Tutkijatohtori Karoliina Suonpää Helsingin yliopistosta esittelee myöhemmin maaliskuussa julkaistavan, naisiin kohdistuvia parisuhdesurmia ja niiden taustoja selvittävän tutkimuksen tuloksia. Tutkimus on toteutettu osana naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelmaa. Suonpään puheenvuoroa kommentoi vastaava sosiaalityöntekijä Milka Suuniittu-Sakari Tampereen ensi- ja turvakodista.

Torjuntaohjelman määrärahoista on rahoitettu järjestöjä, jotka tekevät naisiin kohdistuvan väkivallan ja kunniaan liittyvän väkivallan vastaista työtä maahanmuuttaneiden keskuudessa. Puheenjohtaja Ala Saeed Irakin naisten yhdistys ry:stä esittelee hanketta, jossa on tehty kunniaan liittyvän väkivallan vastaista asennemuutostyötä ruohonjuuritasolla. Erityisasiantuntija Mimmi Koukkula Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta on lupautunut kommentoimaan Saeedin puheenvuoroa.

Näiden puheenvuorojen lisäksi suurlähettiläs Nina Nordström puhuu siitä, miltä naisiin kohdistuvan väkivallan torjunta näyttää kansainvälisesti, ja etenkin Istanbulin sopimuksen näkökulmasta.

Seminaari järjestetään Säätytalolla (Snellmaninkatu 9–11, Helsinki). Lisäksi seminaaria voi seurata etäyhteydellä.

Ilmoittautuminen Säätytalolle 24. helmikuuta ja etäosallistumiseen 5. maaliskuuta mennessä.

Ohjelma

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Elina Ruuskanen, oikeusministeriö, p. 0295 150 418, [email protected]
 

Back to top