Hyppää sisältöön
Media

TEM on tehnyt Ukrainasta pakeneville kaksi videota, joissa kerrotaan työllistymisestä ja työelämän pelisäännöistä

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 22.4.2022 10.04
Uutinen
Ukrainasta pakenevia pakolaisia.

Työ- ja elinkeinoministeriö on laatinut kaksi videota, joilla pyritään tavoittamaan tilapäistä suojelua hakeneita mahdollisimman laajasti. Tavoitteena on antaa sotaa pakeneville ruohonjuuritason tietoa työllistymisestä ja estää haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksikäyttöä. Myös yhteistyökumppanit voivat jakaa videoita ja niiden kieliversioita vapaasti. 

Ukrainasta sotaa pakeneville suunnattujen videoiden pyrkimyksenä on tavoittaa mahdollisimman laajasti tilapäistä suojelua hakeneita, jotta heille voidaan jakaa oikeaa tietoa Suomen työmarkkinoista ja estää työvoiman hyväksikäyttöä ja ihmiskauppaa.   

Toinen videoista kertoo tilapäistä suojelua hakeneiden työnteko-oikeudesta ja antaa käytännön neuvoja työllistymiseen. Toinen video muistuttaa, että työehdot koskevat Suomessa kaikkia, työvoiman hyväksikäyttö ei ole sallittua ja kertoo, miten saa tarvittaessa apua, jos joku yrittää huijata tai käyttää hyväksi.

Molemmat videot on käännetty ukrainaksi, venäjäksi, ruotsiksi ja englanniksi. Videoiden ohessa jaetaan myös tilapäistä suojelua saaville suunnattua laajempaa ohjetta työllistymisestä ja työelämän oikeuksista kertovaa Työskentely Suomessa -esitettä, joka on käännetty useille kielille.

Myös yhteistyökumppanit voivat jakaa vapaasti videoita, TEMin ohjetta ja Työskentely Suomessa -esitettä vapaasti. 

Sivun alkuun