Oikeusministerio.fin saavutettavuusseloste

Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Lain mukaan julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia eli kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää verkkopalveluja. Verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1-kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 mennessä.

Sivuston saavutettavuuden tila

Tällä hetkellä verkkosivusto täyttää suurelta osin saavutettavuusvaatimukset, eikä sivustolla ole kriittisiä saavutettavuuspuutteita. 

Verkkosivuston saavutettavuudesta tullaan teettämään ulkopuolinen asiantuntija-arvio. Lisäksi havainnoimme itse sivuston saavutettavuutta ja korjaamme säännöllisesti palvelussa havaittuja saavutettavuuspuutteita.

Havaittuja kehityskohteita ovat ainakin

  • värit ja kontrastit
  • puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat)
  • pdf-muotoiset dokumentit.

Lisäksi sivustollamme on linkityksiä toisten toimijoiden pdf-tiedostoihin, joiden sisältöön emme voi vaikuttaa, mutta joiden tarjoamisen katsomme tarpeelliseksi.

Saavutettavuuspalaute

Otamme mielellämme vastaan huomioita ja parannusehdotuksia sivuston saavutettavuudesta. Voit lähettää palautetta lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen viestinta.om(at)om.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi kulua 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, kuinka ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
Puh. 0295 016 000 (vaihde)

Tämä seloste on laadittu 12.6.2020. Seloste päivitetään viimeistään 23.9.2020.