Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeriön seksuaalisen häirinnän vastainen kampanja voitti kansainvälisen kilpailun

25.11.2022 10.41
OM
Oikeusministeriön viestintäkampanja elokuussa 2021 rohkaisi sivustakatsojia puuttumaan nuoriin naisiin kohdistuvaan seksuaaliseen häirintään. Kampanja palkittiin äskettäin parhaana julkisen sektorin työnä arvostetussa IPRA Golden World Awards -kilpailussa.

Oikeusministeri Henriksson: Eurooppalaista ihmisoikeusjärjestelmää on puolustettava vahvimmin silloin, kun sitä eniten uhataan

24.11.2022 17.09
OM
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja EIT:n presidentti Síofra O´Leary
– Venäjän hyökkäys Ukrainaan on suora hyökkäys eurooppalaista arvopohjaa vastaan. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on nyt tärkeämpi kuin ehkä koskaan aikaisemmin. Meidän täytyy kaikin tavoin puolustaa niitä instituutioita, jotka turvaavat demokratian, oikeusvaltioperiaatteen ja ihmisoikeuksien toteutumista Euroopassa. Tämä on paras tapa vastustaa niitä voimia, jotka haluavat murentaa yhteisiä arvojamme, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi tänään vierailullaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Resilienssiselvitys tarkastelee vaalijärjestelmän kriisinkestävyyttä

24.11.2022 10.30
OM
Vaalit. Val.
Oikeusministeriö on tänään julkaissut selvityksen, jossa tarkastellaan suomalaista vaalijärjestelmää resilienssin eli kriisinkestävyyden ja varautumisen näkökulmasta. Selvityksessä annetaan kokonaiskuva siitä, miten eri ilmiöt voivat vaikuttaa vaalien toimittamiseen.

Oikeusministeri Henriksson Strasbourgiin

22.11.2022 16.57
OM
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vierailee 23.–24. marraskuuta Strasbourgissa Euroopan parlamentissa ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Sivun alkuun