Hyppää sisältöön
Media

Työryhmä valmistelemaan vesilain tarkistamista

3.10.2022 11.52
OM
Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan ehdotusta vesilain tarkistamiseksi. Tavoitteena on, että niin sanotut nollavelvoitelaitokset voitaisiin velvoittaa nykyistä helpommin osallistumaan vaelluskalakantojen elvyttämiseen. Työ on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa.

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta tiedottaa
Autonominen ja elinvoimainen kansalaisyhteiskunta kaikille

3.10.2022 9.31
OM
Aidosti moniääninen kansalaisyhteiskunta vahvistaa demokratiaa ja koko yhteiskunnan kriisinkestävyyttä. Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE korostaa tänään julkistetussa uudessa strategiassaan sekä hallitusohjelmatavoitteissaan kansalaisyhteiskunnan elinvoiman ja autonomian merkitystä muuttuvassa toimintaympäristössämme.

Ministeri Henriksson Dublinissa: Jokainen voi puuttua havaitsemaansa seksuaaliseen häirintään

29.9.2022 15.50
OM
Euroopan neuvoston oikeusministeritapaamisessa tänään puhunut ministeri Anna-Maja Henriksson muistutti sivustakatsojien roolista naisiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän vähentämisessä.

Lähestymiskieltoa tehostetaan

19.9.2022 19.19
OM
Hallitus esittää, että lähestymiskiellon tehostamiseksi otetaan käyttöön sähköinen valvonta. Lisäksi lähestymiskiellon hakemisesta tulisi maksutonta ja lähestymiskiellon rikkomista koskeva rikosasia olisi käsiteltävä kiireellisesti.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Sivun alkuun