Hyppää sisältöön
Media

Lakiluonnos esitutkintaviranomaisten ja syyttäjän asiakirjojen salassapitoperusteista lausunnolle

12.8.2022 15.29
OM
Oikeusministeriö pyytää lausuntoja luonnoksesta hallituksen esitykseksi, jonka tavoitteena on selkeyttää yksityiselämän suojaa koskevien salassapitoperusteiden keskinäisiä suhteita rikosasioissa. Tavoitteena on myös lisätä kansalaisten ja tiedotusvälineiden mahdollisuuksia saada tietoa rikosasioista ja niitä koskevista viranomaispäätöksistä.

Oikeusministeriön ehdotus valtion talousarvioon 2023

5.8.2022 10.38
OM
Oikeusministeriön hallinnonalalle esitetään vuodelle 2023 määrärahoja kaikkiaan 1,09 miljardia euroa, mikä on noin 51 miljoonaa enemmän kuin kuluvan vuoden varsinaisessa talousarviossa ja noin 42 miljoonaa euroa enemmän, kun vaalimenoja ei oteta huomioon. Lisäys johtuu muun muassa panostuksista oikeudenhoidon turvaamiseen sekä virkaehtosopimuksen mukaisista palkkausten tarkistuksista.

Oikeusministeri Henriksson: Oikeusvaltion kehittämistä on jatkettava myös Suomessa

14.7.2022 16.47
OM
Suomessa oikeusvaltioperiaate toteutuu hyvin, mutta esimerkiksi korruptionvastaista työtä ja tuomioistuinten työn tukemista on edelleen jatkettava. Tämä käy ilmi Euroopan komission vuoden 2022 oikeusvaltiokertomuksesta, jossa tarkastellaan oikeusvaltioperiaatteen toteutumista EU:ssa.

Oikeusministeri Henriksson: Sotarikolliset on saatava vastuuseen

12.7.2022 16.48
OM
Ukrainan oikeusministeri Denys Maliuska ja oikeusministeri Henriksson
- Todisteiden kerääminen Ukrainassa tapahtuvista sotarikoksista on erittäin tärkeää. Tässä tarvitaan koordinoitua kansainvälistä yhteistyötä. Näiden hirvittävien rikosten on loputtava välittömästi ja niiden tekijät on saatava vastuuseen, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti tänään Prahassa. EU-maiden oikeusministerit tapasivat Tšekin EU-puheenjohtajakauden epävirallisessa ministerikokouksessa.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Sivun alkuun