Hyppää sisältöön
Media

Rikoksentorjuntakilpailun voitti Rikosuhripäivystyksen ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelu

2.10.2023 15.05
OM
Rikosuhripäivyksen ihmiskaupan uhrien erityispalvelun tiimiä: Viivi Kirvesoja (vas.), Katariina Iskala-Blomster, Pia Marttila, Karoliina Mäkinen ja Noora Vuorelainen.
Rikoksentorjuntakilpailussa etsittiin työperäisen ja muun ihmiskaupan vastaisen työn hyviä käytäntöjä. Voittajaksi valittiin Rikosuhripäivystyksen ihmiskaupan uhrien erityistukipalvelu. Työn tavoitteena on tavoittaa ja auttaa mahdollisimman montaa ihmiskaupan ja sen lähirikosten uhria – ja näin pysäyttää hyväksikäyttötilanteet ja estää uusien henkilöiden joutuminen ihmiskaupan uhriksi.

Työryhmä tarkastelee avioliittoon pakottamisen rangaistavuutta rikoslaissa

28.9.2023 16.13
OM
Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on valmistella lakiehdotus avioliittoon pakottamisen rangaistavuuden selkeyttämiseksi. Rikoslain täsmentäminen tältä osin on kirjattu pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelmaan.

EU:ssa halutaan nykyaikaistaa maksupalveluja

28.9.2023 14.05
OM
Euroopan komissio ehdottaa uudistuksia maksupalvelujen sääntelyyn. Uuden maksupalveludirektiivin ja maksupalveluasetuksen tarkoituksena on muun muassa parantaa maksupalvelujen kuluttajansuojaa ja kilpailua. Valtioneuvosto kannattaa pääosin ehdotuksia mutta korostaa, että muutosehdotusten on oltava oikeassa suhteessa tavoitteisiin ja siirtymäaikaa on varattava riittävästi.

Komissaari Ferreira tutustui hyvien väestösuhteiden edistämiseen Suomessa

21.9.2023 15.51
OM
Vantaan kaupunginjohtaja Pekka Timonen, komissaari Elisa Ferreira ja oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen. Kuva: Alessandro Rampazzo.
EU:n koheesio- ja uudistusasioista vastaava komissaari Elisa Ferreira tutustui Vantaalla Euroopan unionin rahoittamaan, oikeusministeriön koordinoimaan osallistavan kotoutumisen hankkeeseen.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Leena Meri
Leena Meri
Oikeusministeri
Anna-Kaisa Ikonen
Anna-Kaisa Ikonen
Kunta- ja alueministeri, Ahvenanmaa-asiat
Sivun alkuun