Hyppää sisältöön
Media

Työryhmä ehdottaa vesilakiin tarkistuksia vaelluskalakantojen elvyttämiseksi

31.3.2023 16.09
OM
Oikeusministeriön asettama työryhmä ehdottaa muutoksia vesilakiin. Tavoitteena on, että vesivoimalaitoksista niin sanotut nollavelvoitelaitokset voitaisiin velvoittaa nykyistä useammin osallistumaan vaelluskalakantojen elvyttämiseen. Työ on osa pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelmaa.

Eduskuntavaalien tulokset verkossa 2.4. klo 20 alkaen

30.3.2023 11.27
OM
Vaalit. Val.
Sunnuntaina 2.4. toimitettavien eduskuntavaalien alustavia tulostietoja julkaistaan verkossa oikeusministeriön tulospalvelussa vaali-iltana alkaen kello 20.

Naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelma toteutui hyvin

27.3.2023 13.23
OM
Useimmat naisiin kohdistuvan väkivallan torjuntaohjelman toimenpiteet on jo toteutettu ja loputkin hankkeet valmistuvat tämän vuoden aikana. Ohjelman puitteissa on koulutettu suuri määrä viranomaisia ja ammattilaisia sekä lisätty tietoisuutta esimerkiksi kunniaan liittyvästä väkivallasta ja digitaalisesta väkivallasta.

Oikeusministeriön virkapuheenvuoro painottaa arjen oikeusvaltiota

24.3.2023 15.05
OM
Oikeusministeriön virkakunnan puheenvuoro kattaa näkemyksen Suomen oikeusvaltion tilasta ja keskeisistä toimista sen vahvistamiseksi. Paino on tulevassa hallituskaudessa, mutta asioiden ajallinen horisontti ulottuu väistämättä kauemmaksi. Oikeusministeriö tulee tarjoamaan hallitusneuvottelujen tueksi konkreettisia ehdotuksia puheenvuoron teemoista.

Ministeri Henriksson: Oikeudenhoidolle tärkeä tasokorotus

24.3.2023 10.18
OM
Hallitus vahvisti eilen teknisen menokehyksen vuosille 2024-2027. Siinä oikeudenhoidon toimijoiden nykyisten tehtävien resurssit nostettiin kestävämmälle pohjalle.

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö

Oikeusministeriö ylläpitää ja kehittää oikeusjärjestystä ja oikeusturvaa sekä huolehtii demokratian rakenteista ja kansalaisten perusoikeuksista.

Tietoa oikeusministeriöstä

Hallinnonala

Hallinnonala

Oikeusministeriön hallinnonalalla työskentelee runsaat 9 100 henkilöä, joista suurin osa tuomioistuimissa.

Oikeusministeriön hallinnonala

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Oikeusministeri
Thomas Blomqvist
Thomas Blomqvist
Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri
Sivun alkuun