Yhteystiedot ja asiointi

Postiosoite

Oikeusministeriö
PL 25, 00023 Valtioneuvosto

Käyntiosoite

Eteläesplanadi 10, Helsinki

Esteetön käynti oikeusministeriöön

Esteetön sisäänkäynti oikeusministeriöön on porttikäytävästä. Henkilökunnan ja vieraiden sisäänkäynneillä sekä portilla on ovipuhelin, jolla saa yhteyden vartijaan. Vartija avaa ajoportin, opastaa vieraan oikealle ovelle porttikäytävässä ja tulee avaamaan oven. Kun ministeriöstä poistutaan virka-aikana, vartijaa on pyydettävä avaamaan ovi ja ajoportti. 

Ministeriön kokoustiloihin on esteetön kulkuyhteys. Ensimmäisen kerroksen kokoushuone Julkisuuteen on esteetön kulkuyhteys, ja sen läheisyydessä on esteetön wc. Kellarikerroksen kokouskeskukseen on esteetön kulkuyhteys hissillä. Kellarikerroksessa on myös esteetön wc-tila. Vartija avaa vieraille hissin ja oven kellarikerroksen tiloihin.

Puhelin ja faksi

Puhelin 02951 6001 (vaihde) 
Faksi 09 1606 7730

Kirjaamo

Virallinen sähköposti ministeriölle: kirjaamo.om(at)gov.fi, korvaa (at)-merkintä @-merkillä. 

Puhelin 02951 50320

Ministeriölle osoitetut asiakirjat toimitetaan valtioneuvoston jakelukeskukseen osoitteeseen: Ritarikatu 2 B, Helsinki.

Henkilöstön sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)gov.fi, korvaa (at)-merkintä @-merkillä. Joidenkin henkilöiden sähköpostiosoitteissa käytetään etunimen ja sukunimen välissä toisen nimen ensimmäistä kirjainta: [email protected]. Tällöin kirjain on merkitty erikseen yhteystietoihin. 

Ministeriön viestintäyksikkö

Sähköposti: viestinta.om(at)gov.fi 

Mediapalvelupuhelin:
p. 0295 150 255 (ma−pe klo 9−16). Puhelin on tarkoitettu vain median käyttöön.​​​​​​​

Viestintäyksikön tarkemmat yhteystiedot

Tiedotusvälineille-sivu

Puhelujen hinnat

Kaikista oikeusministeriöön soitetuista 02951-, 040- tai 050-alkuisista puheluista peritään vain soittajan oman operaattorin sopimuksen mukainen paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksu.

Ulkomailta soitettaessa hinnan määrittelee paikallinen operaattori.

Ilmoittajansuojelu 

Ilmoittajansuojelu antaa suojan eräiden väärinkäytösten ilmoittajille. Katso lisätietoa väärinkäytöksistä ilmoittamisesta.