Hyppää sisältöön
Media

Pääministeri Sipilä tutustui Salon tilanteeseen

oikeusministeriösisäministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 13.7.2015 18.22
Tiedote 388/2015

Pääministeri Juha Sipilä, oikeus- ja työministeri Jari Lindström ja sisäministeri Petteri Orpo tutustuivat maanantaina 13. heinäkuuta Salon tilanteeseen viime viikon Microsoft-uutisen jälkeen. Microsoft on kertonut aikeistaan vähentää Suomesta 2300 työpaikkaa. Vähennysten suunnitellaan kohdistuvan erityisen voimakkaina juuri Saloon.

Pääministeri ja ministerit saivat tilannekatsauksen Salon kaupungin luottamus- ja virkamiesjohdolta sekä kävivät keskusteluja Microsoftin paikallisjohdon, luottamushenkilöiden sekä henkilöstön edustajien kanssa.

- On erinomaisen hyödyllistä näissä asioissa saada tilannekatsaus paikan päällä. Kuuntelin herkällä korvalla salolaisten viestejä. Halusimme kuulla heiltä, mitä valtion tulisi tehdä vaikean tilanteen helpottamiseksi, pääministeri Juha Sipilä sanoo.

- Tiedän tasan tarkkaan, mitä työpaikan menettäminen tarkoittaa. Se on vakava paikka. Silti ei saa masentua ja unohtua kotiin. Salolla ja Salossa työskentelevillä Microsoftin työntekijöillä on ainutlaatuista osaamista, joka voidaan saada ja on saatava uuteen käyttöön. Tässä työssä valtio voi toki auttaa, sanoo oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

- Olen paikalla paitsi valtioneuvoston jäsenenä myös tältä alueelta ainoana varsinaissuomalaisena ministerinä. Viestit täältä menevät ja ovat jo menneet perille. Nyt on rohkeasti katsottava eteenpäin ja panostettava tulevaan osaamiseen sekä Suomeen houkuttelevampana investointiympäristönä, sanoo sisäministeri Petteri Orpo.

Lisätietoja: Valtioneuvoston viestintäjohtaja Markku Mantila, puh. 050 462 6435.

Jari Lindström Juha Sipilä Petteri Orpo
Sivun alkuun