Hyppää sisältöön
Media

Aluevaalit: oikeusministeriö jakaa tietoa vuorovaikutteisilla vaaliklinikoilla

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 30.11.2021 11.30
Uutinen
#aluevaalit vaalit.fi

Eri kohderyhmille suunnatut vaaliklinikat ovat tärkeässä roolissa oikeusministeriön aluevaalivalmisteluissa. Vaaliklinikoita järjestetään niin kuntien keskusvaalilautakunnille, aluevaalilautakunnille kuin toimittajillekin. Tämän lisäksi tietoa vaaleista jaetaan Monikieliset aluevaalit 2022 -tilaisuuksissa.

Vuorovaikutteisissa vaaliklinikoissa oikeusministeriön vaaliasiantuntijat ovat tarjonneet kunnille tietoa ajankohtaisista aluevaalijärjestelyistä sekä vastanneet esitettyihin kysymyksiin. Samalla kunnat ovat voineet jakaa toisilleen ideoitaan vaalijärjestelyiden toteutuksesta. Klinikoiden lisäksi oikeusministeriö toteuttaa kunnille eOppiva-verkkokoulutusta.

Kuntavaaleissa 2021 oikeusministeriö järjesti ensimmäistä kertaa vaaliklinikoita myös toimittajille, ja tätä käytäntöä jatketaan aluevaaleissa 2022. Lisäksi oikeusministeriö järjestää ensimmäistä kertaa vaaliklinikoita aluevaalilautakunnille sekä monikulttuurisuuden ja maahanmuuton parissa työskenteleville, kuten järjestöjen työntekijöille ja viranomaisille sekä monikielisille aktiiveille, kunnanvaltuutetuille ja aluevaaliehdokkaille.

Aluevaalien vaaliklinikat järjestetään etäyhteydellä, mikä todettiin hyväksi käytännöksi kevään 2021 kuntavaaleissa. Etätoteutuksen ansiosta erilaisiin vaalien yhteystyökumppaneihin on voitu pitää aikaisempaa tiiviimpää yhteyttä ja vaaliklinikoiden suosio on ollut poikkeuksellisen suurta.
Ohjeita ja tietoa aluevaaleista julkaistaan myös vaalit.fi-verkkosivulla. Vaaliklinikoita jatketaan tammikuussa järjestettäviin aluevaaleihin asti. 

Monikieliset aluevaalit 2022 -tilaisuuksiin voi ilmoittautua täyttämällä tämän lomakkeen.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Heini Huotarinen, p. 0295 150 127, [email protected]
Erityisasiantuntija Laura Nurminen, p. 0295 150 008, [email protected]

Monikieliset aluevaalit 2022

Asiantuntija Nina Suorsa, p. 0295 150 279, [email protected] 

Sivun alkuun