Hyppää sisältöön
Media

EU:n ja USA:n oikeusministerien kokouksessa keskustellaan oikeudellisesta yhteistyöstä ja vaalijärjestelmien kestokyvystä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 9.12.2019 10.20
Tiedote

EU:n ja Yhdysvaltojen oikeusministerikokous järjestetään joulukuun 11. päivä Washingtonissa. Ministerikokouksessa keskustellaan yhteistyöhankkeista EU:n ja Yhdysvaltojen välillä. Kokoukseen osallistuu oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Oikeusministerit keskustelevat muun muassa oikeudellisesta yhteistyöstä verkkoavaruudessa, kuten sähköisen todistusaineiston saatavuudesta yli rajojen, ja salaukseen liittyvistä haasteista todisteiden saamisessa. Lisäksi kokouksessa keskustellaan vaalijärjestelmien kestokyvyn kehittämisestä ja vaalidialogin jatkamisesta EU:n ja USA:n välillä asiantuntijatasolla.

Ministeri Henriksson tapaa kokouksen yhteydessä myös USA:n oikeusministeri William Barrin. EU:ta kokouksessa edustavat lisäksi Euroopan komission oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders ja vuoden 2020 alusta EU-puheenjohtajamaana aloittavan Kroatian oikeus- ja sisäministerit.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Marina Venäläinen, puh. +358 295 150 236, [email protected],
eritysavustaja Lisa Palm, puh. +358 295 150 069, [email protected]

Sivun alkuun