Hyppää sisältöön
Media

Eduskuntavaaleissa on 901 kotimaan ennakkoäänestyspaikkaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 2.2.2011 10.00
Tiedote -

Huhtikuun eduskuntavaaleissa on yhteensä 901 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa kotimaassa. Paikkojen määrä on kasvanut viime eduskuntavaaleista noin 40:llä. Ennakkoäänestyspaikat ovat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai muissa kuntien virastoissa ja laitoksissa.

Yhä useampi ennakkoäänestyspaikka on kauppakeskuksessa. Tällaisia paikkoja on 96, kun viime eduskuntavaaleissa niitä oli viitisenkymmentä. Postin ennakkoäänestyspaikat ovat vähentyneet, niitä on tulevissa vaaleissa 66. Liikkuvia ennakkoäänestyspaikkoja esimerkiksi äänestysbusseissa ja saariston yhteysaluksilla on 51.

Luettelo kaikista kotimaassa ja ulkomailla olevista yleisistä ennakkoäänestyspaikoista on oikeusministeriön vaalisivuilla www.vaalit.fi . Luettelosta voi tarkistaa ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat.

Vaalipäivän äänestyspaikkoja (äänestysalueita) huhtikuun vaaleissa on 2 361. Vaalipäivän äänestyspaikkojen määrä on vähentynyt edellisistä eduskuntavaaleista 250:llä.

Eduskuntavaalit toimitetaan 17. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on kotimaassa 6. - 12. huhtikuuta ja ulkomailla 6. - 9. huhtikuuta. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain tiettyinä ennakkoäänestyspäivinä.

Lisätietoja:
vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, puh. 09 1606 7572
neuvotteleva virkamies Jussi Aaltonen, puh. 09 1606 7620
sähköposti: [email protected]

Ennakkoäänestyspaikat vaalisivuilla www.vaalit.fi

Sivun alkuun