Hyppää sisältöön
Media

Kesäkuun EU-vaalien ennakkoäänestyspaikat nyt verkossa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 22.3.2024 13.44
Tiedote

EU-vaalien eli europarlamenttivaalien yleisten ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat löytyvät nyt oikeusministeriön tieto- ja tulospalvelusta. Samaan luetteloon on koottu sekä kotimaassa että ulkomailla sijaitsevat ennakkoäänestyspaikat.

EU-vaalien vaalipäivä on Suomessa sunnuntai 9.6.2024. Ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 29.5.–4.6.2024. Ulkomailla ennakkoäänestysajanjakso on 29.5.–1.6.2024, mutta monien ulkomailla sijaitsevien ennakkoäänestyspaikkojen aukioloaika on tätä lyhyempi. 

Kotimaassa on yhteensä 931 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa. Ennakkoäänestys järjestetään pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai kauppakeskuksissa. Kotimaassa kunnat tiedottavat äänestyspaikoistaan myös itse.

Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoja on 86 eri valtiossa yhteensä 166 Suomen edustustossa tai edustuston toimipaikassa. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain joinakin ennakkoäänestyspäivinä. Ulkoministeriö vastaa ennakkoäänestyksen järjestämisestä edustojen lisäksi suomalaisilla aluksilla, jotka liikkuvat Suomen rajojen ulkopuolella ennakkoäänestysajankohtana.

Koko ennakkoäänestysajanjakson ja vaalipäivän ulkomailla oleskelevat äänioikeutetut voivat ennakkoäänestää myös kirjeitse ulkomailta. Ohjeet kirjeäänestykseen löytyvät oikeusministeriön vaalisivuilta.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Laura Nurminen, p. 0295 150 008, [email protected]
erityisasiantuntija Elina Rissanen, p. 0295 150 248, [email protected]


EU-vaalien eli europarlamenttivaalien äänestyspaikat verkossa  

Tietoa vaaleista ja äänestämisestä oikeusministeriön vaalisivuilta 

Tietoa ennakkoäänestyksestä edustustojen verkkosivuilta 

Ohjeet kirjeäänestykseen

Sivun alkuun