Hyppää sisältöön
Media

Kuopion oikeustaloon peruskorjaus ja lisätilaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 28.3.2011 12.00
Tiedote -

Pohjois-Savon käräjäoikeuden Kuopion kanslian toimitilat peruskorjataan ja taloon rakennetaan lisätilaa. Oikeusministeriö allekirjoitti uusia toimitiloja koskevan vuokrasopimuksen 8. maaliskuuta.

Lisätila tarvitaan, sillä käräjäoikeusuudistuksen myötä kasvaneen käräjäoikeuden toimintoja keskitetään Kuopioon. Samassa yhteydessä lisärakennukseen saadaan tilat myös Itä-Suomen syyttäjänvirastolle.

Uusista tiloista on keväällä 2010 valmistunut hankesuunnitelma, jonka pohjalta vuokra-sopimus on valmisteltu. Rakennushanke on tarkoitus aloittaa heti ja uudet tilat saataneen käräjäoikeuden käyttöön vuoden 2013 kuluessa.

Uusien toimitilojen suunnittelu on tehty oikeusministeri Tuija Braxin elokuussa 2009 vahvistaman toimitilakonseptin mukaisesti. Tavoitteena on ohjata uusien oikeustalojen työympäristön suunnittelua siten, että toimitilat ovat mahdollisimman toimivia, muuntojoustavia ja tehokkaita.

Uusissa toimitiloissa käräjäoikeus saa käyttöönsä kunnostetut ja käräjäoikeuden toimintaa varten suunnitellut tilat. Tilojen suunnittelussa on toiminnallisuuden lisäksi otettu huomioon turvallisuus- ja terveellisyysvaatimukset.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Jarkko Mannerhovi, puh. 09 1606 7610

Tuija Brax
Sivun alkuun