Hyppää sisältöön
Media

Mikko Puumalaista esitetään apulaisoikeuskansleriksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 29.8.2007 12.40
Tiedote -

Valtioneuvosto esittää oikeusministeri Tuija Braxin ehdotuksesta, että tasavallan presidentti nimittäisi vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalaisen apulaisoikeuskansleriksi.

Oikeustieteen lisensiaatti, varatuomari Mikko Puumalainen, 46, on toiminut vähemmistövaltuutettuna vuodesta 2002 lähtien. Sitä ennen hän on työskennellyt EU-asioiden asiantuntijana valtioneuvoston kansliassa ja sen EU-sihteeristössä, ulkoasianhallinnossa erityisasiantuntijana eri tehtävissä sekä lainvalmistelutehtävissä oikeusministeriössä.

Tasavallan presidentin on tarkoitus nimittää apulaisoikeuskansleri perjantaina 31. elokuuta. Virka täytetään syyskuun alusta lukien. Apulaisoikeuskanslerin virka tuli avoimeksi, kun sitä hoitanut Jaakko Jonkka nimitettiin oikeuskansleriksi heinäkuun alusta.

Apulaisoikeuskanslerin virkaan ilmoittautui määräajassa 13 henkilöä. Perustuslain mukaan tasavallan presidentti nimittää oikeuskanslerin ja apulaisoikeuskanslerin. Nimitykset valmistellaan oikeusministeriössä. Tasavallan presidentti tekee nimityspäätöksen valtioneuvoston esittelyssä sen ratkaisuehdotuksesta.

Oikeuskansleri ja apulaisoikeuskansleri ovat eduskunnan oikeusasiamiehen ohella Suomen ylimmät laillisuuden valvojat. Oikeuskansleri ja apulaisoikeuskansleri valvovat, että viranomaiset noudattavat voimassa olevaa oikeutta. He valvovat myös perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutumista. Oikeuskanslerin ollessa estyneenä apulaisoikeuskansleri hoitaa hänen tehtäviään.

Lisätietoja: apulaisosastopäällikkö Tiina Astola, puh. (09) 1606 7666

Tuija Brax
Sivun alkuun