Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Häkkänen vierailee Kiinassa ja Hongkongissa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 26.1.2018 11.57
Tiedote

Oikeusministeri Antti Häkkänen vierailee Kiinassa ja Hongkongissa 29. tammikuuta - 4. helmikuuta. Vierailun teemoja ovat muun muassa oikeusalan yhteistyö, oikeusvaltioajattelu ja ihmisoikeudet sekä oikeuslaitoksen ja oikeusjärjestelmän toiminta.

Ministeri tapaa vierailullaan Kiinan oikeusministerin Zhang Junin. Keskustelunaiheina ministeritapaamisessa ovat mm. erilaiset ajankohtaiset oikeusalan kysymykset sekä Suomen ja Kiinan välinen oikeusalan yhteistyö.

Ministeri Häkkänen vierailee myös Kiinan korkeimmassa oikeudessa ja tapaa korkeimman oikeuden presidentin Zhou Qiangin. Ohjelmassa on myös vierailu pekingiläisessä naisvankilassa. Lisäksi ministeri tapaa Kiinan asianajajaliiton edustajia ja vierailee Pekingin yliopistossa.

Ministeri Häkkänen pitää alustuspuheenvuoron Kiinan sosiaalitieteiden akatemiassa järjestettävässä oikeusvaltioteemaan liittyvässä keskustelutilaisuudessa. Hän osallistuu myös Suomen Pekingin suurlähetystön yhdessä UN Women -järjestön kanssa järjestämään keskustelutilaisuuteen, jonka aiheena on naisiin kohdistuva väkivalta ja seksuaalinen häirintä. Ministeri Häkkänen pitää tilaisuuden avauspuheenvuoron.  

Hongkongissa ministeri Häkkänen tapaa oikeusministeri Teresa Chengin ja korkeimman oikeuden presidentin Geoffrey Man sekä vierailee korruptionvastaisessa virastossa. Ministeri tapaa myös Hongkongin parlamentin jäseniä sekä ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin paikallisia edustajia.

Matkan aikana ministeri Häkkänen avaa Fujianin maakunnassa Xianmenissä ensi viikolla järjestettävän, suomalaisille ja kiinalaisille rikosseuraamusalan asiantuntijoille tarkoitetun yhdyskuntaseuraamuksia koskevan seminaarin. Seminaari on osa Suomen ja Kiinan välistä oikeusalan yhteistyöohjelmaa vuosille 2017-2020.

Sekä Pekingissä että Hongkongissa ministeri Häkkänen tapaa myös Kiinassa toimivien suomalaisten yritysten edustajia.

Lisätietoja:

ministerin erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. +358 50 512 7946

neuvotteleva virkamies Jussi Tikkanen, puh. +358 50 512 7939

Sivun alkuun