Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Häkkänen vierailee Moskovassa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 1.10.2018 10.19
Tiedote

Oikeusministeri Antti Häkkänen vierailee Moskovassa 1.-2. lokakuuta. Hän tapaa Venäjän oikeusministeri Aleksandr Konovalovin. Keskustelunaiheena on oikeuspolitiikka sekä oikeusministeriöiden välisen yhteistyöohjelman toteutuminen vuosina 2017-2018 sekä jatkoyhteistyö.

Suomen ja Venäjän oikeusministeriöt ovat tehneet kahdenvälistä yhteistyötä jo 20 vuoden ajan. Yhteistyöohjelmaan sisältyy muun muassa oikeusapujärjestelmän kehittäminen, yhteistyö keskusviranomaisten välillä siviiliasioissa sekä rikoksista tuomittujen siirtämisessä sekä viranomaisten välinen yhteistyö ulosotossa ja rikosseuraamusalalla.

Ministeri Häkkänen vierailee Venäjän korkeimmassa oikeudessa ja tapaa korkeimman oikeuden puheenjohtajan Vjatšeslav Lebedevin. Tapaamisen teemana on tuomioistuinlaitoksen itsenäisyys, riippumattomuus ja tehokkuus digitaalisella aikakaudella.

Oikeusministeri Häkkänen tapaa Venäjän pääsyyttäjä Juri Tšaikan. Keskustelunaiheina ovat kriminaalipolitiikan ajankohtaiset asiat sekä syyttäjälaitosten toiminta Suomessa ja Venäjällä. Tapaamisessa käydään läpi syyttäjälaitosten yhteistyöohjelman toteutumista sekä maiden välistä yhteistyötä rikosasioissa.

Ministeri Häkkänen vierailee myös duuman lakivaliokunnassa ja tapaa eurooppalaisten yritysten etuja Venäjällä valvovan yhdistyksen edustajan. Lisäksi Häkkänen keskustelee ihmisoikeustilanteesta Venäjän presidentin kansalaisyhteiskunnan ja ihmisoikeuksien kehittämisen neuvoston jäsenten kanssa.

Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. +358 2951 50131

Sivun alkuun