Hyppää sisältöön
Media

Oikeusavustajien on haettava palkkiot ja kulukorvaukset sähköisesti elokuusta lähtien

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2012 10.20
Tiedote -

Elokuun alusta lukien kaikkien oikeudenkäyntiavustajien on käytettävä oikeushallinnon sähköistä asiointipalvelua hakiessaan valtion varoista maksettavia palkkioita ja kulukorvauksia. Oikeusavun palkkio- ja korvausvaatimukset on voinut esittää tähän asti myös paperilla.

Palkkio- ja kulukorvausvaatimus toimitetaan sähköisen asiointipalvelun kautta, mikäli oikeusapupäätös on tehty oikeusaputoimistossa 1.3.2010 jälkeen tai julkisen puolustajan määräys on annettu tai oikeusavusta päätetty tuomioistuimessa 1.8.2012 jälkeen.

Sähköisen asiointipalvelu toimii osoitteessa: https://asiointi.oikeus.fi

Oikeushallinnossa siirrytään enenevässä määrin sähköisiin palveluihin. Sähköinen asiointi nopeuttaa palkkioiden ja korvausten maksamista ja säästää viranomaisten työtä.

Sähköisessä asiointipalvelussa voi hoitaa muitakin oikeudellisia asioita. Sähköisesti voi tehdä muun muassa oikeusapuhakemuksia, puolustajan määräyksiä ja haastehakemuksia tietyissä riidattomissa velkomusasioissa. Lisäksi kansalaiset voivat tarkistaa laskurilla, ovatko oikeutettuja saamaan valtion korvaamaa oikeusapua.

Lisätiedot:
hallitussihteeri Kirta Heine, puh. 02951 50214
sähköposti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun