Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson: Tutkintaryhmä selvittämään perusteellisesti 8-vuotiaan tytön surmaa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 13.9.2012 12.00
Tiedote -

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on päättänyt käynnistää toimet puolueettoman tutkintaryhmän asettamiseksi selvittämään kohua herättänyttä tapausta, jossa isä ja hänen naisystävänsä ovat syytettyinä 8-vuotiaan tytön kuolemaan johtaneesta pahoinpitelystä.

- Tutkintaryhmän tehtävänä on tehdä kattava selvitys kaikkien asiaan osallistuneiden henkilöiden ja viranomaisten toimista, jotta traagiseen tapahtumaan johtaneista seikoista saadaan mahdollisimman tarkka kuva. Meillä on velvollisuus tutkia tämä asia perusteellisesti, jotta tällaista ei tapahtuisi tulevaisuudessa, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoi.

Isää ja hänen naisystäväänsä koskevan oikeudenkäynnin lisäksi käynnissä on poliisin aloittama esitutkinta, jossa selvitetään, ovatko lastensuojeluviranomaiset syyllistyneet virkavirheisiin asian käsittelyssä. Myös sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän selvittämään yleisemmällä tasolla lastensuojelun toimintaa ja lastensuojelulainsäädännön muutostarpeita.

- Tulevaisuutta ajatellen olen sitä mieltä, että Suomessa tulisi vakavasti harkita Ruotsin niin kutsuttua Lex Bobbya vastaavaa lainsäädäntöä, jonka mukaan sosiaaliviranomaisella on velvollisuus selvittää viranomaisten toimet kaikissa tapauksissa, joissa lapsi on kuollut rikoksen seurauksena.

Lisätietoja:
erityisavustaja Robin Harms, puh. 02951 50176
s-posti: [email protected]

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun