Hyppää sisältöön
Media

Oikeusministeri Tuija Brax iloinen Venäjän mahdollisesta liittymisestä Haagin lapsikaappaussopimukseen

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 23.3.2011 12.25
Tiedote -

Oikeusministeri Tuija Brax on ilahtunut siitä, että pitkäaikainen tavoite Venäjän liittymisestä Haagin lapsikaappaussopimukseen on toteutumassa.

- Olen tyytyväinen siihen, että Venäjän liittyminen Haagin lapsikaappaussopimukseen on edennyt hyvin ja että Venäjän hallitus on hyväksynyt liittymistä koskevan lakiesityksen, joka siirtyy nyt duuman käsittelyyn, totesi oikeusministeri Tuija Brax tänään 23.3. Venäjän oikeusministerille Aleksandr Konovaloville lähettämässään kirjeessä.

Venäjän liittyminen Haagin lapsikaappaussopimukseen oli esillä 22. - 23.3. Suomen oikeusministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön sekä Venäjän opetus- ja tiedeministeriön järjestämässä asiantuntijakonferenssissa Helsingissä.

- Sekä suomalaiset että venäläiset asiantuntijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä konferenssin antiin, Brax totesi kirjeessään.

Viime vuoden helmikuussa oikeusministeri Brax vieraili Moskovassa Venäjän oikeusministerin vieraana. Vierailun aikana ministerit Brax ja Konovalov suunnittelivat jatkoyhteistyötä, jolla edistää Venäjän liittymistä lapsikaappaussopimukseen ja muihin Haagin yleissopimuksiin.

Lisätiedot:
erityisavustaja Henna Hakkarainen, puh. 09 1606 7520,
neuvotteleva virkamies Marina Venäläinen, puh. 091606 7947,
sähköposti: [email protected]

Tuija Brax
Sivun alkuun