Hyppää sisältöön
Media

Rainbow Rights -hanke lisännyt tietoisuutta moniperusteisesta syrjinnästä

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 21.11.2018 8.58
Tiedote

Oikeusministeriön koordinoiman, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdenvertaisuutta edistävän, Rainbow Rights -hankkeen loppukonferenssi järjestetään tänään 21.11. Tallinnassa. Tapahtuman pääteemoja ovat moniperusteinen syrjintä ja hyvät käytännöt LHBTI-henkilöiden yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Kaksivuotinen Rainbow Rights -hanke päättyy vuoden 2018 lopussa, ja sen tehtävänä on ollut yhdenvertaisuuslainsäädännön toimeenpanon tukeminen ja syrjimättömyyden edistäminen sekä Suomessa että EU:n jäsenmaissa, erityisesti Baltian alueella.

Hanke on tukenut LHBTI-yhdenvertaisuutta monella tasolla ja kehittänyt erityisesti moniperusteisen syrjinnän tunnistamista. Moniperusteisella syrjinnällä tarkoitetaan sitä, että henkilö kokee syrjintää useista eri syistä, esimerkiksi sekä seksuaalisen suuntautumisen että vammaisuuden vuoksi. Kun henkilö kuuuluu vähemmistöjen vähemmistöön, se tuottaa erityisiä syrjinnän muotoja. Hankkeen aikana tehty selvitys tekee moniperusteista syrjintää näkyväksi.

Yksi hankkeen keskeisistä tavoitteista on ollut saattaa yhteen viranomais- ja kansalaisjärjestötahoja yhteistyön lisäämiseksi. Rainbow Rights -hankkeen toiminnoilla on kehitetty kuntien yhdenvertaisuussuunnittelua, parannettu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen sosiaalista ja yhteiskunnallista hyväksyntää sekä lisätty tietoisuutta moniperusteisen syrjinnän ilmenemismuodoista. Lisäksi hankkeen aikana on tuotettu runsaasti tukimateriaaleja yhdenvertaisuustyön vahvistamiseksi.

Hankkeen ensisijaisia kohderyhmiä ovat olleet päättäjät, viranomaiset ja palveluntarjoajat erityisesti alue- ja paikallistasolla, opetus- ja sote-alan ammattilaiset sekä järjestötoimijat.  

Lisätietoa: Hankepäällikkö Michaela Moua, puh. 029 515 0229, [email protected]

Rainbow Rights Promoting LGBTI Equality in Europe
 

Sivun alkuun