Hyppää sisältöön
Media

Sovittelijapäivät kokoavat yhteen sovittelun ammattilaisia

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 1.2.2019 9.23
Tiedote

Suomen ensimmäiset Sovittelijapäivät järjestetään 6.-7. helmikuuta Helsingissä. Tapahtumaan kokoontuu sovittelun ammattilaisia eri puolilta Suomea.

Oikeusministeri Antti Häkkänen avaa Sovittelijapäivät. Puhujina ja työpajojen vetäjinä on sovittelualan toimijoita, kehittäjiä ja tutkijoita Suomesta sekä muista Euroopan maista. Aiheina ovat muun muassa sovittelijan työtavat, tuomari sovittelijana, nuorten rikos-ja riita-asioiden sovittelu, työyhteisösovittelu sekä sovittelun tulevaisuus.

Sovitteluala on voimakkaasti kehittynyt ja ammatillistunut vuodesta 2006 lähtien, jolloin tuli voimaan laki rikosten ja eräiden riita-asioiden sovittelusta. Suomessa on arvion mukaan 600 sovittelun ammattilaista muun muassa tuomioistuinsovittelun, rikos- ja riita-asioiden sovittelun, naapuruussovittelun ja perhesovittelun piirissä. Vapaaehtoissovittelijoita arvioidaan olevan 1 200. Lisäksi kouluihin koulutetaan vuosittain suuri määrä vertaissovittelijoita.

Sovittelijapäiviä voi seurata suorana verkkolähetyksenä Helsinkikanavalla.

Lisätietoja: apulaisosastopäällikkö Aarne Kinnunen, puh. 02951 50580, erityisasiantuntija Saija Sambou, puh. 02951 50352, sähköpostit: [email protected]

Antti Häkkänen
Sivun alkuun