Hyppää sisältöön
Media

Suomen puheenjohtajuus Euroopan neuvostossa alkaa LHBTI-yhteistyöverkoston kokouksella

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2018 9.08
Tiedote

Suomen puheenjohtajuus Euroopan neuvostossa alkaa 21.11.2018 Euroopan neuvoston LHBTI-yhteistyöverkoston (LGBTI Focal Points Network) kokouksella, joka järjestetään 21.–22.11.2018 Tallinnassa ja Helsingissä.

Suomi isännöi verkoston kokousta osana Euroopan neuvoston puheenjohtajuuttaan torstaina 22.11.2018 Helsingissä. Kokouksen aiheena ovat muun muassa Euroopan neuvoston suositukset sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluviin henkilöihin kohdistuvan syrjinnän torjumisesta sekä näiden suositusten toimeenpanon seuranta.

Jäsenvaltiot ovat raportoineet suositusten toimeenpanosta Euroopan neuvostolle kesällä 2018, ja EN kertoo kokouksessa alustavia tuloksia tämän pohjalta. Lisäksi kokouksessa kuullaan selvityksestä koskien intersukupuolisten lasten ja heidän perheidensä kokemuksia. Selvitys on osa Suomen kansallista Perus- ja ihmisoikeuspoliittista ohjelmaa ja raportti julkaistaan vuoden 2019 alussa.  

Focal Points Networkin epävirallisen verkoston toimintaan osallistuu noin 30 Euroopan neuvoston jäsenvaltiota sekä lukuisia kansainvälisiä organisaatioita, kuten ILGA Europe, YK:n ihmisoikeuskomissaari, OECD, Maailmanpankki ja EU:n komissio. Verkoston tarkoituksena on tarjota jäsenvaltioille vuorovaikutusfoorumi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin liittyvän päätöksenteon kehittämiseen.

Suomi painottaa puheenjohtajakaudellaan Euroopan neuvoston perustyötä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion edistämisessä ja sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän vahvistamisessa.

Suomen puheenjohtajuus päättyy toukokuussa 2019.

Lisätietoa:
Katriina Nousiainen, erityisasiantuntija, puh. 0295 150 275, [email protected]

Suomen puheenjohtajakausi Euroopan neuvostossa

Sivun alkuun