Hyppää sisältöön
Media

Törkeiden rikosten valmistelun kriminalisointi sai kannatusta

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 13.6.2012 21.00
Tiedote -

Lausunnonantajat kannattavat törkeiden rikosten valmistelun säätämistä rangaistavaksi. Oikeusministeriön työryhmä oli ehdottanut, että henkirikoksen, törkeän pahoinpitelyn, panttivangin ottamisen ja törkeän ryöstön valmistelu säädettäisiin rangaistavaksi. Valmisteluna rangaistavaa olisi myös näiden rikosten tekemisestä sopiminen.

Lausunnon antoi 22 viranomaista ja yhteisöä. Hankkeen jatkovalmistelua linjataan oikeusministeriössä syksyllä. Hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle lokakuussa.

Lausunnonantajista 12 kannatti työryhmän ehdotuksia sellaisinaan. Murhan, tapon, surman ja törkeän pahoinpitelyn valmistelun kriminalisoimista työryhmän ehdottamassa muodossa kannatti 16, panttivangin ottamisen valmistelun kriminalisoimista 21 ja törkeän ryöstön valmistelun säätämistä rangaistavaksi 20.
Muutama lausunnonantaja esitti kuitenkin pidemmälle meneviä uudistuksia ja laajempia pakkokeinovaltuuksia, kun taas osa katsoi, että rangaistavuuden alan tulisi olla työryhmän ehdotusta suppeampi.

Lisätietoja:
lainsäädäntöneuvos Jussi Matikkala, puh. 02951 50486
lainsäädäntöneuvos Matti Marttunen, puh. 02951 50548
s-posti: [email protected]

Lausuntotiivistelmä

Tietoa lakihankkeesta

Sivun alkuun