Hyppää sisältöön
Media

Työryhmä valmistelemaan EU:n tietosuojapuitepäätöksen täytäntöönpanoa

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 25.3.2011 12.00
Tiedote -

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan ehdotuksenEU:n tietosuojapuitepäätöksen kansallista täytäntöönpanoa koskevaksi lainsäädännöksi siltä osin kuin puitepäätös koskee henkilötietojen käsittelyä rikoksista syyttämiseksi ja rangaistusten täytäntöönpanemiseksi.

EU:n neuvosto hyväksyi marraskuussa 2008 tietosuojaa koskevan puitepäätöksen. Sillä määritellään yleiset säännöt henkilötietojen käsittelylle EU:n jäsenvaltioiden poliisi- ja oikeudellisessa yhteistyössä rikosasioissa. Puitepäätöksessä määritellään, miten henkilöiden yksityisyyttä tulee suojata, kun henkilötietoja käsitellään rikosten torjumiseksi, tutkimiseksi, selvittämiseksi tai niistä syyttämiseksi tai rikosoikeudellisten seuraamusten täytäntöönpanemiseksi.

Puitepäätös koskee vain sellaisten henkilötietojen käsittelyä, joita on siirretty tai joita siirretään jäsenvaltioiden välillä. Suomi on omalta osaltaan päättänyt, että puitepäätös ulotetaan koskemaan myös pelkästään Suomessa tapahtuvaa henkilötietojen käsittelyä rikosasioissa.

Työryhmän työn tulee valmistua 30.6.2011.

Lisätietoja:
neuvotteleva virkamies Leena Rantalankila, puh. 09 1606 7836
sähköposti: [email protected]

Tietoa hankkeesta jatyöryhmän asettamispäätös

Tuija Brax
Sivun alkuun