Hyppää sisältöön
Media

Useimmat ennakkoäänestyspaikat auki myös viikonloppuna

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 19.1.2018 10.04
Tiedote

Presidentinvaalin ennakkoäänestys jatkuu myös lauantaina ja sunnuntaina useimmissa ennakkoäänestyspaikoissa. Äänestäminen on viikonvaihteessa usein sujuvaa, sillä äänestäjiä on yleensä vähemmän kuin arkipäivinä.

Viikonlopun jälkeen voi äänestää ennakkoon vielä maanantaina ja tiistaina. Viimeiset ennakkoäänestyspäivät ovat perinteisesti olleet vilkkaita ja ennakkoäänestyspaikoille saattaa muodostua jonoja.
 
Äänioikeutettu voi äänestää ennakkoon missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Mukana tulee olla kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Ennakkoäänestyspaikkojen osoitteista ja aukioloajoista saa tietoja oikeusministeriön vaalisivuilta vaalit.fi ja puhelinpalvelusta. Maksuton puhelinpalvelu on numerossa 0800 9 4770.

Presidentinvaalin vaalipäivä on sunnuntaina 28. tammikuuta. Silloin äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20. Vaalipäivänä saa äänestää vain ilmoituskorttiin merkityssä äänestyspaikassa.  

Lisätietoja: Lisätietoja: vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, puh. 02951 50128, neuvotteleva virkamies Heini Huotarinen, puh. 02951 50127, sähköpostit: [email protected]

Ennakkoäänestyspaikat

Tietoa presidentinvaalista eri kielillä

Vaalivideoita oikeusministeriön YouTube -kanavalla

Sivun alkuun