Hyppää sisältöön
Media

Uutta tietoa julkaistu sateenkaaripolitiikan tueksi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 25.10.2021 9.04
Uutinen

Oikeusministeriön koordinoima Tietoa syrjinnästä -hanke järjestää 25.10. tilaisuuden, jossa keskustellaan sateenkaaripolitiikan tavoitteista sekä julkaistaan selvitys seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta Suomessa.

Miten seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia voitaisiin paremmin edistää Suomessa? Entä miten tietoa tulisi paremmin hyödyntää päätöksenteossa? Näistä ja muista sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuuteen ja yhteiskunnalliseen asemaan liittyvistä aiheista keskustellaan oikeusministeriön HLBTIQ-keskustelutilaisuudessa tänään 25.10.

Tilaisuudessa julkaistaan myös selvitys seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta Suomessa. Kohti sateenkaariystävällisempää Suomea -selvitys sisältää tilannearvion seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien toteutumisesta sekä ehdotuksia lähivuosien sateenkaaripolitiikan tavoitteiksi ja toimenpiteiksi. Selvitys kattaa laajasti eri hallinnonalat sekä elämänalueet. Selvityksen tavoitteena on tukea systemaattista sateenkaari-ihmisten perus- ja ihmisoikeuksien edistämistä valtioneuvostossa. Lisäksi tilaisuudessa julkaistaan infolehtinen sateenkaariryhmiä koskevan tiedonkeruun kehittämisestä, jossa nostetaan esiin konkreettisia ehdotuksia tiedonkeruun ja yhdenvertaisuuden kehittämiseksi.

Tilaisuus on suunnattu päättäjille, virkamiehille, tutkijoille, yhdenvertaisuusasiantuntijoille sekä kansalaisyhteiskunnan toimijoille. Tapahtuman juontaa toimittaja Laura Haimila.

Tilaisuus järjestetään osana Tietoa syrjinnästä -hanketta, joka on rahoitettu Euroopan Unionin perusoikeus, tasa-arvo- ja kansalaisuus -ohjelmasta (2014-2020).

Kohti sateenkaariystävällisempää Suomea: Tilannearvio seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisesta Suomessa 2021

Sivun alkuun