Hyppää sisältöön
Media

Vantaan vankilaan laajennusosa vuonna 2025

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 24.3.2022 13.41
Tiedote

Vantaan vankilaan rakennetaan laajennusosa. Se valmistuu suunnitelman mukaan vuoden 2025 alussa. Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi tiloista tehtävää vuokrasopimusta.

Laajennusosaan tulee 160 vankipaikkaa. Nykyisin Vantaan vankilassa on 185 paikkaa, joten vuoden 2025 alussa vankilassa tulee olemaan yhteensä 345 vankipaikkaa.

Vantaan vankila on vuonna 2002 toimintansa aloittanut suljettu tutkintavankila. Rakennushankkeella vastataan tutkintavankien määrän kasvuun. Tutkintavankien määrä on noussut ja tulee edelleen nousemaan eteläisessä Suomessa väestömuutosten takia sekä lainsäädäntömuutosten vuoksi.

Tarkoituksena on keskittää tutkintavangit Etelä-Suomen alueella Vantaan vankilaan. Keskittämisellä tavoitellaan tehokasta ja kokonaistaloudellisinta ratkaisua. Uudisosa helpottaa myös eri vankiryhmien sijoittelua.

Vantaan vankilan lisärakennushanke toteuttaa pääministeri Marinin hallitusohjelmaa, jonka mukaisesti Rikosseuraamuslaitoksen toimitilaverkostoa kehitetään nykyiset toimipaikat säilyttäen.

Hanke toteutetaan ekotehokas vankila -periaatteella, jossa energiansäästöasioihin ja jätehuollon järjestämiseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Rakennushankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 68,3 miljoonaa euroa. Luku sisältää laajennusosan lisäksi myös muun muassa nykyisiin tiloihin tehtävät muutostyöt. Rikosseuraamuslaitokselle aiheutuvat vuosittaiset lisämenot vuodesta 2025 lukien ovat noin 10,15 miljoonaa euroa.

Lisätietoja: 
neuvotteleva virkamies Jouni Rutanen, p. 0295 150 234 
neuvotteleva virkamies Minna Piispa, p. 0295 150 223
s-posti: [email protected]

Valtioneuvoston päätökset

Sivun alkuun