Hyppää sisältöön
Media

Äänestä suosikkiasi Demokratiapalkinnon saajaksi!

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 26.10.2012 6.30
Tiedote -

10 000 euron Demokratiapalkinto jaetaan tänä vuonna lasten ja nuorten osallistumista ja vaikuttamista edistävien toimijoiden kesken. Palkittavia on kolme, joista yksi valitaan tänään alkavalla yleisöäänestyksellä internetissä.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli määräaikaan mennessä 130, joista 21 valikoitui jatkoon. Ehdotuksissa käsiteltiin monipuolisesti lasten ja nuorten osallistumisen ja vaikuttamisen edistämistä eri elämäntilanteissa, kuten päivähoidossa, koulussa ja kolmannella sektorilla. Ehdotuksia tuli mm. kulttuurin, mediakasvatuksen, leiritoiminnan, vertaistuen ja syrjäytymisen ehkäisyn näkökulmista. Esille nousivat sekä yhdessä tekemisen voima että yksittäisten kansalaisten mahdollisuus toimia ja vaikuttaa.

Raati valitsee ehdotuksista kaksi palkittavaa, jotka täyttävät säännöissä mainitut kriteerit. Raadin jäseniä ovat laulaja Diandra Flores, Plan Suomi Säätiön Lastenhallituksen jäsen Jimi Kuusipalo, jalkapalloilija Teemu Pukki ja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto Nuva ry:n puheenjohtaja Senni Raunio.

Kolmas palkittava valitaan yleisöäänestyksellä internetissä. Äänestys alkoi 25.10. ja päättyy 31.10.2012.

Palkintojenjakotilaisuus 13. marraskuuta

Demokratiapalkinnon jakaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö 13. marraskuuta Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa. Palkituista kuvataan myös kertomukset, jotka näytetään Ylen Aamu-tv:ssä marraskuun puolivälissä.

Demokratiapalkinnon koordinoinnista vastaa oikeusministeriö. Tänä vuonna yhteistyökumppaneita ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Raha-automaattiyhdistys, Sitra, Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry, Opetushallitus ja Ylen Aamu-tv.

Lisätietoa:
suunnittelija Maria Wakeham-Hartonen, puh. 02951 50416,
erikoissuunnittelija Niklas Wilhelmsson, puh. 02951 50348
sähköposti: [email protected]

Osallistu yleisöäänestykseen 25.-31.10.2012 Otakantaa.fi-palvelussa

Demokratiapalkinnon Facebook-sivu

Anna-Maja Henriksson
Sivun alkuun