Hyppää sisältöön
Media

Demokratia.fi uudistui - tutustu palveluihin ja uusiin tietosisältöihin

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 15.12.2015 12.31
Tiedote
Oikeusministeriön ylläpitämä demokratia.fi-sivusto on uudistunut. Demokratia.fi kokoaa yhteen osallistumiseen ja kansalaisvaikuttamiseen liittyviä palveluita ja tietoa. Uudistetulta sivustolta löytyy nyt Tietotori-osio, joka tarjoaa perustietoa demokratiaan olennaisesti kuuluvista teemoista kuten vaaleista, lainsäädännöstä ja yhdenvertaisuudesta.

Tietotorille on koottu myös kattava tietopaketti kansalaistoiminnasta ja vapaaehtoistyöhön liittyvistä säädöksistä, luvista ja verotuksesta. Jos harkitset vapaaehtoistyön käynnistämistä, lue nämä sivut ensin.

Tietotorilla kävijä voi lisäksi tutustua laajaan demokratiasanastoon ja testata tietonsa kansalaisvaikuttamisesta hauskan Demokratiatietäjä-visan avulla.

Seuraa sosiaalisessa mediassa

Uudistetulla sivustolla on nyt myös uutisia ja blogi sekä tapahtumakalenteri. Tapahtumakalenteriin koostetaan demokratiaan ja kansalaisvaikuttamiseen liittyviä tapahtumia ja toimijat voivat itse ilmoittaa tapahtumia kalenteriin.

Demokratia.fi ?sivuston etusivulla sosiaalinen media näkyy voimakkaasti. Ajankohtaista-osioon on koottu sosiaalisen median nostoja kiinnostavista aiheista kansalaisvaikuttamiseen liittyen.

Demokratiaan liittyvät verkkomateriaalit koostettuna

Uudistetuilta sivuilta löytyy linkkipankki, johon on koottu demokratiaan ja kansalaisvaikuttamiseen liittyviä verkkomateriaaleja. Samoin sivulta löytyvät kaikkien sähköisten demokratiapalveluiden materiaalit kootusti.

Osallistu ja vaikuta

Demokratia.fi-sivustolle on koottu julkishallinnon yhteiset vaikuttamisen verkkopalvelut, joita ovat kansalaisaloite.fi, kuntalaisaloite.fi, lausuntopalvelu.fi, nuortenideat.fi ja otakantaa.fi. Nämä oikeusministeriön ylläpitämät palvelut ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Niiden avulla kansalaiset voivat tehdä aloitteita tai kannattaa toisten tekemiä aloitteita, ilmaista mielipiteensä vireillä olevista asioista ja vastata kyselyihin tai osallistua valmisteilla olevista asioista käytäviin keskusteluihin. Viranomaiset ja päättäjät puolestaan voivat käyttää palveluita kansalaisten kuulemiseen sekä vuorovaikutukseen sidosryhmiensä kanssa.

Osallistu sivuston kehittämiseen

Demokratia.fi-sivustoa ylläpitää oikeusministeriö, mutta kaikki sivuston käyttäjät ovat tervetulleita kehittämään sitä ja tuottamaan sinne sisältöjä. Sivuston tarkoitus on helpottaa kansalaisten osallistumista asioiden valmisteluun ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

Puuttuuko sivustolta jotain olennaista tietoa tai linkkejä muihin tietolähteisiin? Haluatko tiedottaa jostain tapahtumasta? Sivuston toimituskunta ottaa mielellään vastaan ehdotuksia ja palautetta niin sisällöistä kuin sivuston rakenteesta ja teknisestä toteutuksestakin.

Tutustu sivustoon osoitteessa www.demokratia.fi

Lataa sivuston banneri ja demokratiapalveluiden logot materiaalipankista ja lisää ne oman organisaatiosi verkkosivuille
www.demokratia.fi/linkkeja/ohjeet-demokratiapalveluihin/

Lisätietoja:
viestintäsuunnittelija Liisa Männistö, p. 0295 150 231, sähköposti [email protected]

Jari Lindström
Sivun alkuun