Hoppa till innehåll
Media

Demokrati.fi har förnyats - bekanta dig med tjänsterna och det nya innehållet

justitieministeriet
Utgivningsdatum 15.12.2015 12.31
Pressmeddelande
Justitieministeriets webbplats demokrati.fi har förnyats. På demokrati.fi har man samlat information och olika webbtjänster som hänför sig till delaktighet och medborgarinflytande. Under rubriken Informationstorg finns information om centrala demokratifrågor, såsom val, lagstiftning och likabehandling.
På Informationstorget finns också ett omfattande informationspaket om medborgarverksamhet och om författningar, tillstånd och beskattningsfrågor som hänför sig till frivilligverksamhet. Om du funderar på att starta någon typ av frivilligverksamhet, lönar det sig att läsa dessa sidor först.

På Informationstorget finns också en omfattande demokratiordlista, och besökarna kan testa sina demokratikunskaper genom att delta i en rolig frågesport.

Följ tjänsten i sociala medier

På webbplatsen finns nu också nyheter, en blogg och en evenemangskalender. I kalendern samlas olika evenemang som hänför sig till demokrati och medborgarinflytande, och arrangörerna kan själv meddela sina evenemang till kalendern.

De sociala medierna lyfts fram på webbplatsens ingångssida och intressanta inlägg som plockats ur sociala medier syns under fliken Aktuellt.

Webbmaterial om demokrati

På webbplatsen finns också länkar till webbmaterial om demokrati och medborgarinflytande. På sidorna har dessutom samlats material som gäller de elektroniska demokratitjänsterna.

Delta och påverka

På webbplatsen demokrati.fi har man samlat den offentliga förvaltningens gemensamma webbtjänster för medborgarinflytande, dvs. medborgarinitiativ.fi, invånarinitiativ.fi, utlåtande.fi, ungasideer.fi och dinåsikt.fi. De avgiftsfria och öppna webbtjänsterna upprätthålls av justitieministeriet.

Med hjälp av dessa tjänster kan medborgarna lägga fram initiativ eller stöda andras initiativ, berätta sina åsikter om ärenden som håller på att beredas och svara på enkäter eller delta i diskussioner om pågående projekt. Myndigheterna och beslutsfattarna kan använda tjänsterna för att höra medborgarna samt för att växelverka med sina intressentgrupper.

Delta i utvecklingen av webbplatsen

Webbplatsen demokrati.fi upprätthålls av justitieministeriet, men alla som använder tjänsten är välkomna att delta i utvecklingen av webbplatsen och i innehållsproduktionen. Syftet med webbplatsen är att göra det lättare för medborgarna att delta i beredningen av ärenden och i det samhälleliga beslutsfattandet.

Tycker du att någon viktig information eller länkar till andra informationskällor fattas på webbplatsen? Vill du annonsera om ett evenemang? Webbplatsens redaktion tar gärna emot förslag och kommentarer såväl om sidornas innehåll och webbplatsens struktur som om de tekniska lösningarna.

Bekanta dig med webbplatsen på adressen www.demokratia.fi

Ladda ner webbplatsens webbannons och demokratitjänsternas logotyper ur materialbanken och lägg till dem på din organisations webbplats.
www.demokrati.fi/lankar/materialbanken/

Ytterligare upplysningar:
kommunikationsplanerare Liisa Männistö, tfn 0295 150 231, e-post: [email protected]

Jari Lindström
Tillbaka till toppen