Hyppää sisältöön
Media

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyspaikat löytyvät verkkosivuilta vaalit.fi

oikeusministeriö
Julkaisuajankohta 26.1.2015 9.57
Uutinen

Tiedot huhtikuussa järjestettävien eduskuntavaalien kaikista ennakkoäänestyspaikoista ovat oikeusministeriön vaalisivuilla www.vaalit.fi. Sivuilta voi tarkistaa kotimaassa ja ulkomailla olevien ennakkoäänestyspaikkojen osoitteet ja aukioloajat.

Eduskuntavaalit toimitetaan 19. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on kotimaassa 8. – 14. huhtikuuta ja ulkomailla 8. – 11. huhtikuuta. Osa ennakkoäänestyspaikoista on avoinna vain tiettyinä ennakkoäänestyspäivinä.

Vaaleissa on yhteensä 912 yleistä ennakkoäänestyspaikkaa kotimaassa. Paikkojen määrä on kasvanut viime eduskuntavaaleista 11:llä. Ennakkoäänestyspaikat ovat pääosin kunnantaloilla, kirjastoissa tai muissa kuntien virastoissa ja laitoksissa.

Ulkomailla ennakkoäänestyspaikkoja on yhteensä 233 edustustossa tai edustuston toimipaikassa 89 eri valtiossa. Joissakin niistä ennakkoäänestys järjestetään kaikkina ennakkoäänestyspäivinä. Useimmissa paikoissa ennakkoäänestys on kuitenkin mahdollista vain lyhyemmän ajan. Edellisissä eduskuntavaaleissa ulkomailla oli 241 ennakkoäänestyspaikkaa.

Vaalipäivän äänestyspaikkoja huhtikuun vaaleissa on 2 142. Vaalipäivän äänestyspaikkojen määrä on vähentynyt edellisistä eduskuntavaaleista 291:llä. 

Lisätietoja:

vaalijohtaja Arto Jääskeläinen, puh. 02951 50128, neuvotteleva virkamies Jussi Aaltonen, puh. 02951 50560

Sivun alkuun